2 Aralık 2009 Çarşamba

Lindsay Dee Lohan kimdir ?, Lindsay Dee Lohan biyografisi, Lindsay Dee Lohan resimleri, Lindsay Dee Lohan hakkında bilgi

Lindsay Dee Lohan (1986 -  .... )

2 Temmuz 1986 yılında Amerika'da doğdu.

Üç yaşında modelliğe başladı ve Toys "R" Us, Calvin Klein, Abercrombie gibi pek çok şirketin basılı reklamları için poz verdi. Çok geçmeden televizyon reklamcıları tarafından da keşfedilen Lohan, 60'tan fazla reklamda oynadıktan sonra, 1996'da Another World adlı pembe dizide Alexandra "Alli" Fowler karakterini canlandırmaya başladı.

Lohan, 1997'de yönetmen Nancy Meyers'dan aldığı rol teklifi üzerine Another World'den ayrıldı, ve Meyers'ın yönettiği The Parent Trap filminde, boşanmış anne-babalarını biraraya getirmeye çalışan ikiz kardeşleri canlandırdı.

1998'de gösterime giren film iyi bir gişe başarısı sağladı, ve Lohan'ın oyunculuğu sinema eleştirmenlerince beğenildi. 2000 ve 2002 yıllarında Life-Size ve Get a Clue adlı iki televizyon filminde rol alan Lohan, 2003 yılında Freaky Friday ("Çılgın Cuma") adlı fantastik aile komedisiyle beyazperdeye geri döndü. Dünya çapında 160 milyon dolar gişe hasılatı yapan film, 18 yaşındaki Lohan'a büyük şöhret getirdi.

Stanford Universitesini bitirdi.

2004'te Confessions of a Teenage Drama Queen ("Bir Drama Kraliçesinin İtirafları") ve Mean Girls ("Kötü Kızlar") adlı iki filmle seyirci karşısına çıkan Lohan, ilk filmdeki oyunculuğuyla kötü eleştirilere maruz kaldıysa da, ikinci filmdeki başarısıyla şöhretini pekiştirdi. 2005 yapımlı Herbie: Fully Loaded ("Herbie: Tam Gaz") yüksek gişe başarısı sağlayan bir başka Lohan filmi oldu. 2006'da arka arkaya gösterime giren Just My Luck, A Prairie Home Companion ve Bobby adlı filmler ise yüksek gişe hasılatı getirmedi.



http://linkdirectory.xtroengine.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder