6 Aralık 2009 Pazar

Mehmet Atay kimdir ?, Mehmet Atay biyografisi, Mehmet Atay resimleri, Mehmet Atay hakkında bilgi

Mehmet  Atay (1954 -  .... )

1954 Yılında Antalya ili Gündoğmuş ilçesi Karadere Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde okudu.Orta öğretimini Devlet Parasız Yatılı öğrencisi olarak Antalya Aksu Öğretmen Okulu’nda okudu. 1975 yılında İlkokul öğretmeni olarak mezun oldu ve Diyarbakır’a atandı. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Basın-Yayın Yüksek Okulu’nda (Şimdiki İletişim Fakültesi) kayıt olarak öğretmenlikten istifa etti. Ancak üniversite yıllarında ekonomik nedenlerle çalışmak zorunda kaldı ve 1977 yılında Milli Eğitim Başkanlığı Merkez Teşkilatı’nda memur olarak işe başladı. Okul ile memuriyeti birlikte götürmeye çalıştı.

1977 yılı sonunda öğretmen olarak Antalya iline atandı. Çalkaya İlkokulu’nda göreve başladı.

1978 yılında kendisi gibi öğretmen olan eşi Nayla Hanım ile evlendi. 1979 ve 1980 yıllarında iki oğlu oldu. Öğretmenlik, öğrencilik ve evlilik hayatını birlikte, belli bir süre götürmeye çalışsa da, 1980 yılının Eylül ayında Yüksek Okul’dan ayrıldı.

1984 yılında yeniden üniversite sınavına girdi ve Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekstern Bölümü’ne kaydoldu. İki yıl devam ettikten sonra oradan da ekonomik sebeplerle ayrılarak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’ne kaydoldu ve eğitim ön lisans programını 1987 de tamamladı. Antalya’nın değişik ilkokullarında öğretmenlik yaptı. 1989 yılında Antalya Merkez Demirgül İlkokulu Müdürlüğü’ne atandı. 1999 yılına kadar bu görevde kaldı. 1999 yılı Mahalli Seçimleri’nde Antalya Kepez Belediye Başkanlığı’na Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday oldu. 18 Nisan 1999 yılından 28 Mart 2004 yılına kadar Kepez Belediye Başkanlığı yaptı. 2004 yılında emekliye ayrıldı.

Kent gündemi ve politikalarıyla “duyarlı bir vatandaş” olarak ilgilenmeye devam eden Mehmet ATAY, emekliliğini kitap okuyarak ve fotoğraf çekerek değerlendiriyor.



http://oylatt.co.cc/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder