6 Aralık 2009 Pazar

Mehmet Atay kimdir ?, Mehmet Atay biyografisi, Mehmet Atay resimleri, Mehmet Atay hakkında bilgi

Mehmet  Atay (1957 -  .... )

1957 Ankara doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. 1975 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü kazandı. 1980 yılında yüksek kısımdan mezun oldu. Aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı oldu. 1989-90 döneminde "Beyaz Geceler" adlı oyundaki rolüyle "Sanat Kurumu" ve "Kültür Bakanlığı" en iyi erkek oyuncu ödülü aldı.

Farklı dönemlerde Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı'nda diksiyon, mimik, rol ve sahne dersleri verdi. Bir dönem Edebi Kurul Üyeliğinde bulundu.

İki Pazartesinin Hikayesi oyununda, yönetmen olarak görev yaptı. Aşk-ı Memnu ikinci yönetmenlik denemesidir.


Aşk-ı Memnu

Yazan : Halit Ziya Uşaklıgil
Uyarlayan : Tarık Günersel
Yöneten : Mehmet Atay
Yönetmen Yardımcısı: Filiz Yiğitbaşı
Dekor Tasarım: Sertel Çetiner
Giysi Tasarım: Sevgi Türkay
Işık Tasarım: Zeynel Işık
Danslar: Alpaslan Karaduman
Sahne Amiri: Pınar Güldü
Kondüvit: Yusuf Sağlam
Işık Kumanda: Zekai Göksu
Suflöz: Şenay Kantarcı
------------------------
Rol Dağılımı:
Selçuk Özdoğan, Elvin Beşikçioğlu, Emine Semra Gökalp, Tolga Tekin, Serap Sağlar, Edip Tümerkan, Yasemin Karataş, Meltem Keskin, Deniz Gökçe Kayhan, Çağrıl Atay, Hakan Güngör
------------------------
Özet:
“Yaratılışımızın soluk alıp vermek kadar doğal refleksi aşk… ve erdem. Nereden ve nasıl doğdukları, sınırları ve ölçüleri belli olmayan iki kavram. Büyük yeminler, sözler; erdem ve aşk kavramlarının birbirlerine sundukları cennetin yoluna döşenmiş süslü mücevherleri, bir an için gözlerimizi kamaştıran heyecanların şiirsel tezahürleridir. Ancak, daha önce verilmiş sözler kabuslu bir uykuya, bizi ayakta tutan yalanlar kendi cehennemimize dönüşebilir.”



http://tusul.co.cc/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder