8 Aralık 2009 Salı

Orgeneral Mehmet Şener Eruygur kimdir ?, Orgeneral Mehmet Şener Eruygur biyografisi, Orgeneral Mehmet Şener Eruygur resimleri, Orgeneral Mehmet Şener Eruygur hakkında bilgi

Orgeneral Mehmet Şener Eruygur (1941 -  .... )

Mehmet Şener Eruygur 17 Haziran 1941 yılında Erzurum'da doğmuştur. Lise tahsilini Kuleli Askeri Lisesi'nde tamamlamış ve 1960 yılında Topçu Subayı olarak Kara Harp Okulu'ndan mezun olmuştur. 1961 yılında Topçu Okulu'nu bitiren Orgeneral Eruygur, 1971 yılına kadar çeşitli Topçu Birliklerinde Takım ve Batarya Komutanı ile Karargah Subayı olarak hizmet etmiştir. 1971 - 1973 yıllarında Kara Harp Akademisi öğrenimini tamamlamıştır. 1973 - 1974 Öğretim Döneminde Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitiren Org. Eruygur, 1975 yılında NATO Savunma Kolejinden mezun olmuş ve 1976 yılına kadar çeşitli Kıt'a ve Karargah görevlerinde bulunmuştur.

1976 - 1978 yıllarında Bükreş Kara Ataşeliği yapmış ve daha sonra sırasıyla; 5'inci Kolordu Topçu Grup Komutanlığı ve 105'inci Topçu Alay Komutanlığı, Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği ve 1'inci Ordu Harekat Başkanlığı görevlerini ifa etmiş ve 1987 yılında Tuğgeneralliğe yükselmiştir. Bu rütbe ile Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Daire Başkanlığı ve 49'uncu Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur. 1991 yılında Tümgeneralliğe terfi eden Orgeneral Eruygur, 1991 - 1993 yıllarında Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Daire Başkanlığı, 1993 - 1996 yıllarında Topçu Füze Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı yapmıştır. 1996 yılında Korgeneralliğe terfi ederek sırasıyla; 5'inci Kolordu Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerini yürütmüştür.

4 Ağustos 2000 tarihinde Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevine atanmıştır. Yüksek Askeri Şura‘nın 31 Temmuz - 3 Ağustos 2002 tarihleri arasında Başbakan Bülent Ecevit‘in başkanlığında yaptığı Ağustos ayı olağan toplantısında alınan kararla Jandarma Genel Komutanlığı görevine atandı. İstiklâl ve TSK Üstün Hizmet Madalyaları sahibi olan Orgeneral Eruygur, Mukaddes Eruygur ile evli olup, iki çocuk babasıdır. Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

Ergenekon Soruşturması
Ergenekon soruşturması kapsamında 01 temmuz 2008 günü gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen emekli orgeneraller Hurşit Tolon ile ADD Başkanı Şener Eruygur'un dosyaları hakim tarafından 7 saat incelendikten sonra Tolon ve Eruygur sorgulanmak üzere mahkemeye alındı. 1.5 saat ifade veren Tolon’un ifadesinin tamamlanmasının ardından 06 Temmuz 2008 günü saat 01.45’te “terör örgütü lideri olmak”la suçlanan Eruygur ve Tolon’un tutuklandığı açıklandı. İki emekli general Metris Cezaevi’ne gönderildi. (Vatan Gazetesi)

Tahliye Edildi (22.09.2008)
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Ergenekon'' terör örgütünün beyin takımından olduğu gerekçesiyle tutuklanarak Kandıra F Tipi Cezaevi'ne konulan ve burada geçirdiği beyin kanaması sonucu hastaneye kaldırılan 67 yaşındaki emekli orgeneral Şener Eruygur'un tahliyesine karar verdi. Soruşturma savcılarının talebi üzerine alınan karar, Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'a tebliğ edildi. Eruygur'un Avukatları, sağlık gerekçesiyle tahliye için başvuruda bulunmadıklarını söylediler. 1 Temmuz'da tutuklanan Eruygur, geçtiğimiz çarşamba günü koğuşunda, hipertansiyon nedeniyle merdivenlerden düşerek beyin kanaması geçirmiş ve Kocaeli Üniversitesi tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılmıştı. 5 gündür hastanede tedavisi süren Eruygur için Doktorları, kanama alanında büyüme tespit edilmediğini açıklamışlardı.

GATA Doktoru
Eruygur'un bundan sonra tedavisinin nerede süreceğine ailesi karar verecek. Kocaeli tıp Fakültesi Hastanesi'nde 5 gündür "tutuklu hasta" olarak tedavisi süren Eruygur'un 10 gün daha yerinden kımıldatılmaması gerekiyor. Bundan sonra hastanede "hasta" olarak tedavisi sürecek olan Eruygur için Genelkurmay Başkanlığı, GATA'dan bir öğretim üyesine talimat verdi. Geçtiğimiz cuma günü Ankara'dan Kocaeli Üniversitesi tıp Fakültesi'ne giderek Eruygur'un sağlık durumunu ve kendisine yapılan tüm tıbbi işlemleri kontrol eden GATA profesörü "Her şey uygun yapılmış" dedi. Kocaeli Üniversitesi tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, "Eruygur'un ailesi başka bir hastaneye sevkini isterse sevk edebiliriz. Hayati tehlike var ama sevk için şartlar uygun" dedi.

Beş gündür Kocaeli tıp Fakültesi yoğun bakımında müşahade altında tutulan Eruygur'un beyin kanaması önceki gün durdu. Ancak durumu hâlâ kritik. Beynin beslenmesi için uyutulan Eruygur için Kocaeli Üniversitesi tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu son çekilen tomografisinin bir öncekiyle aynı olduğunu bildirdi. Bu arada Eruygur'un Avukatı Kazım Arslan, tahliye kararıyla ilgili "Olması gerekendi, bizim de beklediğimiz bir sonuçtu'' dedi.



http://tusul.co.cc/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder