30 Kasım 2009 Pazartesi

Dr. Lale Akgün kimdir ?, Dr. Lale Akgün biyografisi, Dr. Lale Akgün resimleri, Dr. Lale Akgün hakkında bilgi

1953'te İstanbul'da doğdu. Akgün ailesi 1962'de Almanya'ya yerleşti. Parlamentoya Sosyal Demokratların Köln listesinden giren Lale Akgün, 1981'de Marburg Üniversitesi'nden psikolog olarak mezun oldu. 1987'de de Köln Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı.

Bir süre üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapan Akgün, daha sonra Köln Belediyesi'nde danışmanlık üstlendi. 1997'de ise Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Göç Merkezi'nin müdürlüğüne atandı. 1981'de Alman vatandaşlığını alan Akgün, 1982'de SPD'ye üye oldu. Uzun yıllar boyunca parti içinde göç ve entegrasyon politikaları konusunda görevler üstlenen Akgün, 1994'ten beri iki dönem milletvekili seçilen Türk kökenli milletvekili Leyla Onur'un bu kez aday olmaması nedeniyle, önümüzdeki dönem Federal Meclis'teki Türk kökenli tek sosyal demokrat politikacı olacak.

http://tusul.co.cc/

Lala Şahin Paşa kimdir ?, Lala Şahin Paşa biyografisi, Lala Şahin Paşa resimleri, Lala Şahin Paşa hakkında bilgi

Orhan Gazi zamanında yaşayan Lala Şahin Paşa, Şehzade Murad'a (Sultan Murad Hüdavendigar) lalalık ederek onu yetişmesinde büyük pay sahibi oldu.!Rumeli'de büyük askeri başarılar kazandı. Orhan Gazi'nin büyük oğlu Süleyman Paşa ölünce, onun yerine beylerbeyi oldu. Rumeli'deki tüm kuvvetlere Lala Şahin Paşa komuta etti. Osmanlı tarihinde beylerbeyi ünvanını taşıyan ikinci kişidir.

Sultan Murad Hüdavendigar zamanında Edirne, Filibe ve Zara'yı fethetti. 1363'de Edirne'yi geri almak için gelen 60.000 kişilik haçlı kuvveti, Edirne yakınına ulaştı. Osmanlı kuvvetleri bu orduya karşı koymak için yetersizdi. Lala Şahin Paşa düşmanı oyalamak için 10.000 kişilik kuvvetle, Hacı İlbey'i gönderdi. Kendisi de Edirne'yi savunmak için hazırlıklar yaptı. Hacı İlbey haçlı kuvvetlerine ani bir baskın yaparak Sırp Sındığı Savaşı'nı kazandı. Lala Şahin Paşa'nın Hacı İlbey'i bu başarısından dolayı kıskanarak zehirletip öldürttüğü söylenir. Bursa'da bir medrese, Mustafakemalpaşa'da bir cami yaptırmış olan Lala Şahin Paşa, 1376 yılında vefat etti.



http://imle.co.cc/

Lala Mustafa Paşa kimdir ?, Lala Mustafa Paşa biyografisi, Lala Mustafa Paşa resimleri, Lala Mustafa Paşa hakkında bilgi

Lala Mustafa Paşa Bosna'nın Sokol kasabasında doğdu. Vezir olan büyük kardeşinin yardımı ile Yavuz Sultan Selim zamanında Enderun'a girdi. Berber olarak çalışırken, Kanuni Sultan Süleyman'ın dikkatini çekti. Daha sonra çeşnigir ve mirahorluk yaptı. Bazı entrikalara karıştığı için sancakbeyi olarak saraydan uzaklaştırıldı.

Manisa'da sancakbeyi olarak bulunan Şehzade Selim'in (Sultan İkinci Selim) lalalığına atandı. Bu görev sırasında Şehzade Selim'in kardeşi Bayezid ile arasının açılmasına sebep oldu. Lala Mustafa Paşa önce Van, sonra Erzurum, Halep ve Şam valiliklerine atandı. Ardından İstanbul'a gelerek Vezir oldu ve divana girdi.

Bu sırada padişaha Kıbrıs'ın fethedilmesi gerektiğini kabul ettirdi. Kendisi de Serdar-ı Ekremliğe atandı. Bir yıl süren savaş sonunda Kıbrıs, 1570 yılında fethedildi. Açılan İran seferi dolayısıyla Erzurum kuvvetleri serdarlığına atandı. 1578 yılında İran ordusunu bozarak Tiflis'e girdi. Gürcistan ve Şirvan'ı aldı.

1580 yılına kadar doğuda kalan Lala Mustafa Paşa, Sokullu Mehmed Paşa'nın ölümü üzerine azledilerek İstanbul'a çağrıldı. İkinci Vezir olarak görevlendirilen Lala Mustafa Paşa, padişaha fikir vermek bakımından yardımcı oluyordu. Aynı yıl İstanbul'da vefat etti.


http://taglabeni.co.cc/

Lajos Czibor kimdir ?, Lajos Czibor biyografisi, Lajos Czibor resimleri, Lajos Czibor hakkında bilgi

1929 yılında doğdu. Honved Budapeşte'de yetişti. 1958'de Barcelona'ya geçti ve 1963'e dek burada oynadı. Avrupa'nın en iyi sol açığıydı. 47 kez milli oldu. Milli forma altında 1952 Olimpiyat şampiyonluğu yaşadı.

http://imle.co.cc/

Lagari Hasan Çelebi kimdir ?, Lagari Hasan Çelebi biyografisi, Lagari Hasan Çelebi resimleri, Lagari Hasan Çelebi hakkında bilgi

Lagari Hasan Çelebi'nin ilk dikey uçuşu gerçekleştirdiği kabul edilir. 17. yy'ın başlarında barut dolu haznesi bulunan bir basit hava roketi ile ilk kez havalanmayı başarmıştır.

Uçuş 1633 yılında dönemin Osmanlı padişahı IV. Murat'ın kızının doğum günü kutlamalarında sergilenmiştir. Lagari Hasan Çelebi'nin yaklaşık 300 metre kadar havalandığı ve 20 saniye boyunca havada kaldığı ölçülmüştür.

Kendsine bağlı bulunan kanatlar sayesinde boğaza oldukça yumuşak bir iniş yapmıştır. İlk önceleri sultan tarafından da desteklenen Hasan Çelebi, daha sonra ulemânın baskısı ile yargılanmış ve Kırım'a sürgüne gönderilmiştir.

İlginçtir ki modern anlamda ilk roket çalışmaları da bugün Kırım'ın içinde bulunduğu Ukrayna'da başlamıştır



http://oylatt.co.cc/

Laetitia Casta kimdir ?, Laetitia Casta biyografisi, Laetitia Casta resimleri, Laetitia Casta hakkında bilgi

Laetitia  Casta (1978 -  .... )

1978 doğumlu. Fransa'nın ve dünyanın en güzel mankenlerinden biri. Kısa boyuyla ve estetik yaptırmadığı dişleriyle insanlara "doğal olun" mesajı veren Laetitia, belki de bu yüzden çok beğeniliyor. Çünkü işin sırrının ne olduğunun o da farkında değil. Laetitia'nın boyu 1.71 cm. Vücut ölçüleri 90-60-88. Mavi gözleri, kestane rengi saçları var. Güzelliği 1993 yılında Korsika'nın plajlarında keşfedilmiş. Günlük yaşamında spor giyiniyor ama kadınsı kıyafetleri taşımaktan da büyük zevk alıyor.

Ailesiyle birlikte Paris'te yaşayan Laetitia'nın hayatı da giyimi ve kendisi gibi sade ve doğal. Gülmeyi, çikolata yemeyi ve erkek kardeşiyle vakit geçirmeyi seviyor. Güzel manken çekimleri Paris'te yapılan "Asterix" filminde Gerard Depardieu ile oynadı.



http://imle.co.cc/

Kylie Minogue kimdir ?, Kylie Minogue biyografisi, Kylie Minogue resimleri, Kylie Minogue hakkında bilgi

Kylie  Minogue (1968 -  .... )

28 Mayıs 1968'de Avustralya'nın Melbourne kentinde dünyaya gelen Kylie Minogue, oyunculuk kariyerine 1979 yılında, henüz 11 yaşındayken, "Skyways" isimli bir televizyon dizisiyle başladı. Sonra sırasıyla bir çocuk programı olan "The Henderson Kids"'e oradan da ünlü dizi "Neighbours"a geçiş yapan Minogue, bu dizide kazandığı popülerlik sayesinde şarkıcılık kariyerine başladı.

İlk olarak yerel bir plak şirketi olan Mushroom Records'dan çıkan toplama albümde şarkı söyleyen genç kız; Mushroom Records'ın bir şekilde Londra'lı hit fabrikaları Stock, Aitken ve Waterman ile irtibat haline geçmeleri sonucu "I Should Be So Lucky" şarkısını söylemeye hak kazanan şanslı insan oldu. Bu şarkı, Minogue'un hem Avustralya hem de İngiltere listelerinde bir numaraya oturmasını sağladı.

Bu şarkının başarısından sonra Minogue, aynı takımla albüm çalışmalarına başladı ve albüm de beklenen başarıya ulaşınca, Minogue'un şöhret yolu tamamen açılmış oldu. Kylie Minogue, ilk üç albümü boyunca, hem şarkı sözleri hem de görüntüsü adına şirin ve masum imajını sarsacak bir şey yapmadı ve insanlar onu "iyi kalpli komşu kızı" olarak tanıyıp sevdiler. Ama 1990'lı yıllara geldiğinde Kylie Minogue, kadınlığının farkına vardı ve eğer güzelliğini kullanırsa önünde daha açılacak pek çok kapının olduğu gerçeğini kavradı.

Londra'lı dans müzik şirketi DeConstruction'dan yayınladığı birbirinden farklı ama başarılı iki albüm, Kylie'nin farklı bir yönünü ortaya çıkardı; artık o Avrupa'da çok ünlü, tatlı pop şarkıları söyleyen şeker kız gitmiş, yerine bir kadın olarak gücünün ve ne istediğinin farkında olan seksi bir diva gelmişti. Minogue'un bu değişimine neden olan en önemli faktörlerden biri de o zamanlar sevgilisi olan ünlü rock grubu INXS'in şarkıcısı Michael Hutchence olmuştu. Kylie Minogue bu "kendini arama" dönemi içinde Nick Cave'le de iki tane düet yaparak saygınlığını artırdı.

2000 yılında ünlü İngiliz grup "Pet Shop Boys" aracılığıyla Parlophone şirketine geçiş yapan Kylie Minogue, "Light Years" albümüyle Pop müzik kariyerine kaldığı yerden devam etti. Albümden çıkan single "Spinning Around" hem İngiltere hem de Avustralya'da bir numaraya çıkarak, Kylie'nin yaşlandıkça güzelleştiğini ve kalitesinin arttığını vurguladı.

Geçtiğimiz 2002 yılının başları ise Kylie'nin kariyerinde dönüm noktası olan bir olaya tanıklık etti: son albümü "Fever"ın yayınlanmasına. Bu albümden çıkan ilk single "Can't Get You Out of My Head", deyim yerindeyse listelerde tozu dumana kattı ve dünya çapında çok büyük bir hit haline geldi. Kylie, artık kariyerinin olgunluk çağını yaşıyordu ve hemen hemen herkes ona ya hayran ya da aşıktı (pop müziğin karliçesi Madonna bile bir ödül töreninde sahneye üzerinde 'Kylie' yazan bir bluzla çıkmıştı).

Tıpkı Madonna gibi Kylie Minogue da, ister şarkıları, ister klipleri, isterse özel hayatıyla olsun, her daim gündemde kalmayı bilerek popülaritesini asla düşürmedi ve güzelliği kadar zekasıyla da hayranları arasında hep bir numarada kalmayı bildi.



http://oylatt.co.cc/

Kürşat Tüzmen kimdir ?, Kürşat Tüzmen biyografisi, Kürşat Tüzmen resimleri, Kürşat Tüzmen hakkında bilgi

Kürşat  Tüzmen (1958 -  .... )

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Gaziantep milletvekili seçilen ve daha sonra Çevre Bakanı olan Tüzmen, 1958 yılında Ankara'da doğdu. 1981 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. 1987 yılında Liverpool'da, Liverpool Serbest Bölgesi Serbest Bölgelerin Yönetimi Konusunda dört ay süre ile eğitim aldı. 1991 yılında ABD'de University of Illinois Uluslararası İşletme Mastırı'nı tamamladı. İngiltere'de East Anglia Üniversitesi'nde Kalkınma İktisadi Sertifika Programına katıldı. 

1984 -1991 yılları arasında Devlet Plânlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Serbest Bölgeler Daire Başkanlığı'nda Uzman olarak görev aldı. 1991-1993 yılları arasında Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı olarak, 1993-1994 yılları arasında Genel Müdür Yardımcısı olarak, 1994-1997 yılları arasında Genel Müdür olarak, 1997-1999 yılları arasında Müsteşar Yardımcısı olarak, 1999-2002 yılları arasında da Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Dış Ticaret Müsteşarı olarak görev almıştır.

1995-1999 yılları arasında WEPZA Yönetim Kurulu Üyeliği, 1997-1999 yılları arasında İGEME (İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi ) Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2000-2002 yılları arasında Türk Eximbank Yönetim Kurulu Başkanlığı ve 1999 yılından beri yürütmüş olduğu WEPZA ( World Economic Processing Zones Association ) Başkanlığı yürütmüş olduğu diğer görevleri arasındadır.

Şili, İrlanda ve Brezilya' da Serbest Bölgeler ve İktisadi Gelişme Konularında dersler veren Tüzmen, OECD, Birleşmiş Milletler ve British Council'in burslarıyla 'Dış Ticaret ve Serbest Bölgeler' konusunda İrlanda'da Danimarka'da, Mısır'da, Singapur'da ve Güney Kore'de çalışmalar yaptı. Ekonomi ve Dış Ticaret hakkında çeşitli dergilerde makaleler yazdı.

1999 yılında Dünya Gazetesi Yılın Bürokratı ödülü, 2000 yılı Akdeniz Gazeteciler Derneği Yılın Kamu Yöneticisi Ödülü, 2001 yılı Dünya Gazetesi Yılın Bürokratı ödülü, 2001 yılı Ekonomist Dergisi Yılın Bürokratı Ödülü, 2001 yılı Genç Mülkiyeliler Topluluğu Kariyerinin Zirvesindekiler Ödülü, 2001 Yılı GESİAD Yılın Devlet Adamı Ödülü, 2001 Yılı Türk-Amerikan İş Konseyi Yürütme Kurulu ve American-Turkısh Council Yönetim Kurulu tarafından verilen Commercial Citation almış olduğu ödüller arasındadır.

Milli yüzücü ve profesyonel dalgıç olan Tüzmen, evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce ve Almanca dillerini bilmektedir.



http://imle.co.cc/

Yrd. Doç. Dr. Kürşat Karacabey kimdir ?, Yrd. Doç. Dr. Kürşat Karacabey biyografisi, Yrd. Doç. Dr. Kürşat Karacabey resimleri, Yrd. Doç. Dr. Kürşat Karacabey hakkında bilgi

Yrd. Doç. Dr. Kürşat  Karacabey (1973 -  .... )

1973 yılında Adana da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Niğde de tamamladı. 1996 yılında Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra aynı yıl İçel’in Erdemli ilçesinde Beden eğitimi öğretmeni olarak göreve başladı.

1998 yılında F.Ü. Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda Araştırma Görevlisi olarak atandı. 2000 yılında Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisans Eğitimini tamamlayarak Bilim Uzmanı Unvanını aldım. Aynı yıl YÖK tarafından Doktora Eğitimi yapmak üzere Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsüne Doktora süresince Araştırma görevlisi olarak atandı.

Doktora tezi olarak; danışmanlıklarını, Yrd. Doç. Dr. Abdullah PAŞAOĞLU ve Prof. Dr. İsmail PEKER’ in yürüttüğü “Voleybolcularda Farklı Egzersiz Uygulamalarının Bağışıklık Sistem Öğeleri, ACTH, Kortizol, İnsülin ve Glikoz Metabolizması Üzerine Etkileri” başlıklı tez çalışmasını 2003-2004 eğitim öğretim yılında tamamlayarak Bilim Doktoru unvanını aldı.

2005 yılında Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna Yardımcı Doçent Doktor olarak atandı. Halen burada Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokul Müdürü olarak görev yapmakta olup spor sağlık bilimleri alanı ile ilgili lisans ve lisansüstü dersleri yürütmektedir.

Spor Sağlık Bilimleri alanı ile ilgili Yurtdışı ve yurt içi bir çok bilimsel dergilerde makaleleriyayınlandı.(Bakınız:http://portal.isiknowledge.com/portal.cgi?DestApp=WOS&Func=Frame .ve gantep.edu.tr/ab/akademik.php?bolum=900&id=901) İlk kitabı “Voleybol Öğrenim ve Öğretim Yöntemleri” Dönemin Elazığ Valisi Sayın M. Lütfullah BİLGİN Bey’ in destekleri ile ELASKAV tarafından 1999 yılında, ikinci kitabım Sağlıklı Yaşam Bilgisi ve İlkyardım İlpress yayınevi tarafından 2007 ve Voleybolda Antrenman Teorisi ve Antrenör 2007 yılında yayınlandı.

Voleybol Federasyonu Milli takım alt yapı çalışmalarında bölge koordinatörü olarak görev yapmaktadır.Değişik Federasyonların antrenörlük kurslarında eğitmen olarak görev yapmış ve yapmaktadır.

Uzun yıllar çeşitli klüplerde voleybol oynadı. IV.Kademe Voleybol, II.Kademe Hentbol antrenörlük belgesi, Sualtı ve Can Kurtarma sertifikası ve Taekwando Federasyonu siyah kuşak I.dan diploması sahibidir.

Yurdakul İlteriş isimli bir erkek çocuk babasıdır. 

 

ESERLER

A. Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler

A1. Karacabey K.
Effect of regular exercise on health and disease. Neuro Endocrinol Lett. 30;26(5).431-437. Oct, 2005.

A2. Kurşat Karacabey, Ozcan Saygin, Recep Ozmerdivenli, Erdal Zorba, Ahmet Godekmerdan, Dr.Vedat Bulut.
The effects of exercise on the immune parameters and stress hormones in elite sportswomen. Neuro Endocrinol Lett. 30;26(4). 55-60. Aug, 2005

A3. Recep Ozmerdivenli, Selahattin Kumru, Kursat Karacabey.,Cemal Gundogdu and Ozcan Saygin
The effect of regular exercise on the menstrual cycle pattern and early follicular hormonaland physiological parameters in sportswomen. (Biol.Sport 24:145-149, 2007)

A4.Saygin Ozcan, Karacabey Kursat, Ozmerdivenli Recep, Zorba Erdal, Ilhan Fulya & Bulut Vedat.
Effect of Chronic exercise on immunoglobin, complement and leukocyte types in volleyball players and athletes. Neuroendocrinology Letters Volume 27 Nos. 1–2:101-106,  February-April 2006

A5.Ozmerdivenli, S. Bulut, H. Bayar, K. Karacabey, F. Ciloglu, I. Peker, U. Tan.
Effects of exercise on visual evoked potentials. International Journal of Neuroscience,115 (7): 1043-1050 .Jul, 2005

A6.Figen Ciloglu, Ismail Peker, Aysel Pehlivan, Kursat Karacabey, Nevin Ilhan, Ozcan Saygin, Recep Ozmerdivenli
“Exercise Intensity And Its Effects On Thyroid Hormones” Neuroendocrinology Letters, 28;26(6).269-273. Dec, 2005

A7. K. Karacabey,  İ. Peker, O. Saygin, F. Ciloglu, R. Ozmerdivenli and V. Bulut.
Effects of Acute Aerobic and Anaerobic Exercise on Humoral Immune Factors in Elite Athletes.  Biotechnol. & Biotechnol. Eq. 19/1. 175-180. 2005.

A8. Ozmerdivenli R., Simsek E.,Bulut S., Karacabey K., Saygin O.
Comparison of the effects of acute and regular exercise on intraocular pressure ın turkish athlete and sedentarians. Intern. J. Neuroscience, 116:351–360, 2006

A9.Dr.Recep Ozmerdivenli,Bayram Baysal, Dr.Kursat Karacabey, Dr.Ozcan Saygin Comparison of the effect of sodium bicarbonate use on the performance of athletes and non-athletes. Biotechnol. & Biotechnol. Eq. 18/3. pp. 185-192. 2004

A10.Peker I,Çiloglu F, Karacabey K, Ozmerdivenli R, Saygin O.
Effects Of Caffeine On Exercise Performance, Lactate, F.F.A., Triglycerides, Prolactin, Cortisol And Amylase In Maximal Aerobic Exercise. Biotechnol. & Biotechnol. Eq. 19/2.pp. 168-174. 2005

A11.R. Ozmerdivenli, N.İlhan, K.Karacabey, Y.Bicer and M.Kutlu.
Effects of exercise types on free radical production and glucose utilization. The Journal of Physiology. 528P, pp. 49P. November 2000

A12.M.Kutlu , Y.Sezer, A.Kamanlı, K.Karacabey and R. Ozmerdivenli.
Effects of participation in a sports exercise programme on movement competencies of mentally retarded children. The Journal of Physiology. 527P, pp. 48P. November 2000

A13. Saygin, 0., E. Selen, Y. Polat, K. Karacabey
Comparison physical fitnes parameters soccer players and sedentary children. Sport & Science Magazine. 138-145,02/ 2006

A14. Kursat KARACABEY, Mehmet KARA, Ercan SONMEZ
The effect of 12-week training program on physical fitness and respiration parameters of 10–12 age group male sportsmen.Sport & Science Magazine.2007

A15. Ozcan SAYGIN,  Kursat KARACABEY, Ercan SONMEZ, Erdal ZORBA
Relationship between physical activity levels, physical fitness, and adiposity of Turkish girls. Sport & Science Magazine.2007 press letter.

A16. Ertugrul GELEN,  Ozcan SAYGIN, Kursat KARACABEY, Fatih KILINC
Acute Effects of Static Stretching on Vertical Jump Performance in Children
Sport & Science Magazine.2008 press letter.

A17. Saygin O, Karacabey K, Zorba E,Mengutay S.
Gender and maturation differences in health – related physical fitness and physical activity in Turkish children. Pakistan Journal of Biological Sciences 10 (12): 1963-1969, 2007

B. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler :

B1.Kamanlı A., Ozmerdivenli R., Karacabey K., Kutlu M.
Somototype Distribution In  Students of Sport Academy And Faculty Of Medicine. 12 th European Congress Of Physical Medicine And Rehabilitation. 03-07 June, 2000

B2.Bulut S., Özmerdivenli R., Karacabey K., Yoldaş T., Gündoğdu C.
Kasın Antrenman Düzeyinin H-Refleks ve T-Refleks yanıtları üzerine etkileri. 4. Uluslar arası Klinik Norofizyoloji Sempozyumu ve 17.Uluslararası Klinik Norofizyoloji EEG – EMG Kongresi. 24 – 28 Mayıs 2000.

B3.Ozmerdivenli R.,  Ilhan N, Karacabey K,  Onal S.
Effects of Exercise Types On Oxidant And Antioxidant Systems. Scientific Meeting of The Physiology Society. University  of Aberdeen, 6-8 September 2000

B4.Kutlu K, Bicer Y.S, Kamanli A, Karacabey K, Ozmerdivenli R.
Effects of participation in sport and exercise program on movement competencies of mental retarded children. Scientific Meeting of The Physiology Society. University   of Aberdeen, 6-8 September 2000

 

B5.R. Özmerdivenli, K.Karacabey, C.Gündoğdu, S.Orhan.
Voleybolcu ve Basketbolcuların Eğitim Düzeyleri ve Beslenme Bilgileri Arasındaki İlişkinin Karşılaştırılması. VII. th Sports Sciences Congress. Antalya 2002

B6.Karadenizli Akan İ., Karacabey K, Özmerdivenli R.
Yıldız Kız ve Erkek Okul Hentbol Takımı Oyuncularının Fiziksel Uygunluk  Derecelerinin Karşılaştırılması. VII. th Sports Sciences Congress. Antalya 2002

B7.C.Arslan, C. Gundogdu, R. Ozmerdivenli, M.Kutlu, K.Karacabey.
Profesyonel ve Amatör Futbolcuların Beslenme Alışkanlıklarının Karşılaştırılması. VI th Sports Sciences Congress. Ankara 3-5 November  2000

B8.Oğuz Özçelik, Vedat Ayan, Kursat Karacabey.
The Relationships between Isocapnic Buffering Period and Aerobic Capacity During Incremental Exercise. VII th Sports Sciences Congress. Antalya 3-5 November -2002

B9. Tekin A., Karacabey K., Mollaoğulları H., Zorba E.2, Özekin Ö.
The effects of recreational activities on physical development in mentally retarded children. The 46 th ICHPER- SD Anniversary Word Congress. November 9-13, 2005, İstanbul, Turkey

B10. Kursat Karacabey, Ozcan Saygin, Recep Ozmerdivenli, Erdal Zorba, Ahmet Godekmerdan, Vedat Bulut.
The effects of exercise on the immune system and stress hormones in sportswomen. The 46 th ICHPER- SD Anniversary Word Congress. November 9-13, 2005, İstanbul, Turkey

B11. Saygın O., Gelen E., Polat, Y., Karacabey K.
Comparison of physical fitness parameters of soccer players and sedantary children. The The 46 th ICHPER- SD Anniversary Word Congress. November 9-13, 2005, İstanbul, Turkey

B12. Dr. Kursat KARACABEY, Mehmet KARA
10–12 Yaş Grubu Erkek Futbolcularda 12 Haftalık Antrenman Programının Fiziksel
Uygunluk Ve Solunum Parametreleri Üzerine Etkisi. IX. th Sports Sciences Congress. Muğla 3-5 October -2006

B13. Özçelik Y., Öcal K., Göral K., Karacabey K.
Egzersiz Sonrası Yapılan Masajın Laktik Asit Atılımına Etkisi. . IX. th Sports Sciences Congress. Muğla 3-5 October -2006

B14. Özdal F., Karacabey K., Saygın E.,Gelen E., Öcal. K.
9–12 Yaş Grubu Tenisçilerin BeslenmeAlışkanlıklarının Değerlendirilmesi. IX. th Sports Sciences Congress. Muğla 3-5 October -2006

B15. Adıyaman H., Öcal K., Saygın E., Karacabey K.
Sporun Bayan Üniversite Öğrencilerinin Sağlık İlişkili Fiziksel Uygunluklarına Etkisi. IX. th Sports Sciences Congress. Muğla 3-5 October -2006

B16. Bayraktar A., Tekin A., Kaldırımcı M., Akçakoyun F., Karacabey K., Şahin H.M. (2006): Üniversite Öğrencilerinde Beden İmgesi ve Ruh Sağlığı İlişkisi. P-294. 9th International Sports Sciences Congress. 3th-5th of November, Muğla, Türkiye.

C. Yazılan uluslararası kitaplar veya kitaplarda bölümler :
C1.Kürşat Karacabey, Recep Özmerdivenli. Voleybol Öğrenim ve Öğretim Yöntemleri.  ELASKAV Yayın no:12 – ISBN: 975-8384-02-3, Elazığ -1999

C2.Dr.Kürşat Karacabey, Dr. Abdullah Paşaoğlu. Voleybolda Antrenman Teorisi. MORPA Yayınevi. Basım Aşamasında.2007.

C3.Dr.Kürşat KARACABEY,Dr. Recep Özmerdivenli: Sağlıklı Yaşam Bilgisi ve İlkyardım. İlpress Basım Yayınevi. 2007
D. Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler :
D1.A. K.Baltacı, R. Moğulkoç, T. Çetinkaya, K.Karacabey
Folklor  Oyuncularında Akciğer Volüm ve Kapasite Değişiklikleri. Turgut Özal Tıp Merkezi Dergisi-30-34 Cilt: 3 Sayı: 1 1996

D2.K.Karacabey, R. Özmerdivenli, A.Paşaoğlu
Voleybol  ve  Hentbol Oyuncularının Fiziksel   ve  Fizyolojik   Özelliklerinin Karşılaştırılması. Spor ve Tıp Dergisi Kasım-Aralık 2002

D3.K.Karacabey, R. Özmerdivenli.
Sporcularda Yolculukta ve Müsabakalarda Sıvı Alınımı ve Beslenme. Spor ve Tıp Dergisi Ocak- Şubat 2001

D4.Dr. Kürşat Karacabey, Dr. İsmail Peker, Dr. Abdullah Paşaoğlu.
Voleybolcularda Farklı Egzersiz Uygulamalarının ACTH Kortizol İnsilün ve Glikoz Metabolizması Üzerine Etkileri. Spor ve Tıp Dergisi. 12(1):7–12, 2004

D5.R.Özmerdivenli, K.Karacabey.
Egzersiz Tiplerinin DHEA-S, Kortizol Hormonları Üzerine Etkileri Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi. 2000

D6.Özmerdivenli R, Karacabey K.
Ekstrasellüler Kalsiyumun Yorgunluk Öncesi ve Sonrası Kasılma Parametrelerine Etkisi. Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Bilimleri Dergisi Cilt:2 sayı:1Sayfa:68, 2001

D7.R. Özmerdivenli, K.Karacabey.
Voleybolcu ve Basketbolcuların Eğitim Düzeyleri Ve Beslenme Bilgileri Arasındaki İlişkinin Karşılaştırılması. Spor ve Tıp Dergisi. Kasım- Aralık 2001

D8.Karadenizli Akan İ,Karacabey,K.
Yıldız Kız ve Erkek Okul Hentbol Takımı Oyuncularının Fiziksel Uygunluk Derecelerinin Karşılaştırılması. A.Ü.Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi. Cilt:4 Sayı:2 2002

D9.Bulut S, Özmerdivenli R, Kamanlı A, Yoldaş T, Karacabey K.
Aktif Sporcularda H-Refleks ve T-Refleks Latans ve Amplitüdleri. Romatoloji  Dergisi 2000

D10.R. Özmerdivenli, C. Gündoğdu, C. Arslan , K. Karacabey , M. Kutlu.
Profesyonel ve Amatör Futbolcuların Beslenme Alışkanlıklarının Karşılaştırılması. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sayı:3. Dinamik Dergisi 2002

D11.R. Özmerdivenli, M. Antepüzümü, K. Karacabey.
Güreşçilerin Omurga Yapılarındaki Dejenerasyonların Değerlendirilerek Sedanterlerle Karşılaştırılması. Spor ve Tıp Dergisi. Mayıs-Haziran–2002

D12.Salih Pınar, Oya Erkut, Özcan Saygın, Kurşat Karacabey.
11–13 Yaş Grubu Kız Ve Erkek Çocukların Çift El Göz Koordinasyonu İle Fiziksel Uygunluk Düzeylerinin Karşılaştırılması. Spor ve Tıp Dergisi. Mayıs- Haziran–2002


D13.R. Özmerdivenli, S.Bulut, K.Karacabey, N.İlhan, İ.Halifoğlu.
Melatoninin Radyoterapi Uygulanan Ratlarda Carsino Embiryonik ve Karbonhidrat Antijenleri Üzerine Etkileri. Biyokimya Dergisi. 2002

D14.Kamanlı A, Özmerdivenli R, Karacabey K, Kutlu M, Ardıçoğlu Ö.
Spor Akademisi ve Tıp Fakültesi Öğrencilerinde Somatotip Dağılımı.  Romatizma , 18 , 12-17 , 2003.

D15.Dr.Recep Özmerdivenli, Ahmet Öztürk, Dr. Kürşat Karacabey.  
Sporcu ve Sedanterlerin Reaksiyon Zamanlarının Karşılaştırılması Ve Egzersizin Fizyolojik Parametrelere Etkisi. Doğu Anadolu Bölgesi Araştırmaları Dergisi .cilt. 2, v:2, N: 2, s.81-86 2004

D16.Özcan Saygın ,Dr.Kürşat Karacabey, Erdal Zorba, Sami Mengütay, Ertugrul Gelen.
Aerobik Egzersizin Sağlık İlişkili Fiziksel Uygunluk Özelliklerine Etkisi. Doğu Anadolu Bölgesi Araştırmaları Dergisi. cilt. 2, v:2, N: 2, s.1-5, 2004

D17.Fatma Kayapınar,Yahya Polat, Dr.Kürşat Karacabey, Alkan Kayapınar.
Okul Öncesi Dönemdeki Erkek Çocuklara Uygulanan 8 Haftalık Hareket Eğitiminin Reaksiyon Süreleri ile El-Göz Kordinasyonlarına Etkisi. Spor ve Tıp Dergisi..Sayı:6, S:21-26, 2003

D18.Dr.Özmerdivenli R, Dr.Karacabey K,İlhan N, C.Gündoğdu.
Farklı Egzersiz Uygulamalarının Glikoz Ve Lipit Metabolizması Üzerine Etkileri. Spor ve Tıp Dergisi .Ekim- 2003

D19.Dr. Özcan Saygın, Dr.Kürşat Karacabey, Prof. Dr. Erdal Zorba, Prof. Dr. Sami Mengütay, Ertuğrul Gelen.
Tatil Köylerindeki Sportif Rekreasyon Programlarının Değerlendirilmesi. Spor Araştırmaları Dergisi. Cilt:7 sayı 2 2003

D20.Dr. Recep Özmerdivenli, Bayram Baysal, Dr. Kürşat Karacabey.
Futbolcularda 600 Metre Koşusu Sırasında Sodyum Bikarbonat Kullanımının Performans Üzerine Etkisi. Spor ve Tıp Dergisi. Agustos 2004

D21.Süleyman M. Yıldız, Prof. Dr. H. Can İkizler, Dr. Kürşat Karacabey
 Üniversite Öğrencilerinin Dopingin Psikososyal Nedenleri ve Doping Yasağı Hakkındaki Değerlendirmeleri. Spor ve Tıp Dergisi . 12(5):4-10, 2004

D22.Dr.Kürşat Karacabey, Ahmet Öztürk, Cemal Gündoğdu, Dr.Recep Özmerdivenli. Fiziksel Aktivitenin Vücut Kompozisyonu ve  Somatotip Dağılımına Etkisi. Spor ve Tıp Dergisi. 12(5):18-22, 2004

D23.Dr.Kürşat KARACABEY,Dr. Semih YILMAZ.
Türk Spor Eğitiminde Optimum Verimin Alınabilmesinin Şartları. Anadolu Bölgesi Araştırmaları Dergisi. cilt.3, v:3, N: 76–80, 2004

D24.Şirin Buruk, Dr.İsmail Peker, Dr. Figen Çiloğlu, Figen Esin Kayhan, Dr. Kürşat Karacabey.
Obez Bayanlarda Egzersiz Ve Diyetin Vücut Ağırlığı Ve Kan Parametreleri Üzerine Etkisi. Spor ve Tıp Dergisi .Haziran 2005

D25.Dr. Ertuğrul Gelen, Dr. Özcan Saygın, Dr. Mustafa Karahan, Dr.Kürşat Karacabey.
 I. ve II. Ligdeki Tenisçilerin Fiziksel Uygunluk Özelliklerinin Karşılaştırılması. F.Ü. Sağlık Bilimleri Dergisi. Mayıs,2006


D26.Zorba E., İrez Babayiğit G., Dr. Saygın Ö., İrez G., Karacabey K.
 65–85 Yaş Arasındaki Yaşlılarda 10 Haftalık Antrenman Programının Bazı Fiziksel Uygunluk Parametrelerine Etkisinin Araştırılması. F.Ü Sağlık Bilimleri Dergisi. 2004, Cilt 18, Sayı 4, Sayfa(lar) 229–234

D27.Dr. Özcan Saygın, Dr. Yahya Polat, Dr.Kürşat Karacabey.
Çocuklarda Hareket Eğitiminin Fiziksel Uygunluk Özelliklerine Etkisi. F.Ü. Sağlık Bil. Dergisi 2005, 19(3), 205–212.

E. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler:
E1.M Kutlu, L. Düzen, Y. Ocak, H. Muz, K. Karacabey.
Sigara Kullanımı ve Egzersizin Üniversite Erkek Öğrencilerinin Sağlık ve Performans Düzeylerine Etkisi. Ege Üniversitesi. I. Futbol ve Bilim Kongresi. İzmir- 1996

E2.İlhan N.,Özmerdivenli R., Karacabey K.
 Egzersiz Tiplerinde Oksidan ve Antioksidan Sistem. Türk Fizyolojik Bilimler Derneği XXV.  Ulusal Kongresi, Elazığ, Bildiri Özetleri, 234, 1999

E3.R. Özmerdivenli, N.İlhan, K. Karacabey, A.Kamanlı, V.Bulut.
Egzersiz Tiplerinde Kortizol ve Enerji Molekülleri. Gazi Üniversitesi I.Ulusal Beden Eğitimi ve Spor Bilimler Kongresi- 26–27 Mayıs 2000

E4.R. Özmerdivenli, S.Bulut, K. Karacabey, N.İlhan, İ.Halifoğlu.
Melatoninin Radyoterapi Uygulanan Ratlarda Carsino Embiryonik ve Karbonhidrat Antijenleri Üzerine Etkileri. Osman Gazi Üniversitesi Türk Fizyolojik Bilimler Derneği XXVI. Ulusal Kongresi, Eskişehir, 2000

E5.Özcan Saygın, Yahya Polat, Kürşat Karacabey.
10–12 Yaş Erkek Çocuklara 16 Hafta Boyunca Uygulanan Hareket Eğitiminin Bazı Sağlığa İlişkin Fiziksel Uygunluk Parametrelerine Etkisi. IX. Ulusal Spor Hekimliği Kongresi. S:400,  24–26 Ekim 2003 Nevşehir.

ESERLERE YAPILAN ATIFLAR

1. Karacabey K.
Effect of regular exercise on health and disease(2005) Neuroendocrinology Letters, 26 (5), pp. 617-623.

Atıflar:
1. Stephens, Q., Kirby, T., Buckworth, J., Devor, S., Hamlin, R.
Aerobic exercise improves cardiorespiratory fitness but does not reduce blood pressure in prehypertensive African American women  Ethnicity and Disease 17 (1), pp. 55-58,2007

2. Lange, U., Tarner, I., Teichmann, J., Strunk, J., Müller-Ladner, U., Uhlemann, C.
The role of exercise in the prevention and rehabilitation of osteoporosis - A current review | [Stellenwert sportlicher betätigung zur prävention und therapie der osteoporose - Eine aktuelle übersicht] Aktuelle Rheumatologie 32 (1), pp. 21-26,2007

3. Devalapalli, A.P., Lesher, A., Shieh, K., Solow, J.S., Everett, M.L., Edala, A.S., Whitt, P., (...), Parker, W.
Increased levels of IgE and autoreactive, polyreactive IgG in wild rodents: Implications for the hygiene hypothesis  Scandinavian Journal of Immunology 64 (2), pp. 125-136,2006

4. Emami, H., Ghazinour, M., Rezaeishiraz, H., Richter, J.
Mental Health of Adolescents in Tehran, Iran. Journal of Adolescent Health 41 (6), pp. 571-576-2007

5. Samaha, E., Lal, S., Samaha, N., Wyndham, J.
Psychological, lifestyle and coping contributors to chronic fatigue in shift-worker nurses. Journal of Advanced Nursing 59 (3), pp. 221-232-2007.

2. Ciloglu F., Peker I., Pehlivan A., Karacabey K., Ilhan N., Saygin O., Ozmerdivenli R.
Exercise intensity and its effects on thyroid hormones(2005) Neuroendocrinology Letters, 26 (6), pp. 830-834.

Atıf :

1.Stenner, E., Gianoli, E., Piccinini, C., Biasioli, B., Bussani, A., Delbello, G.
Hormonal responses to a long duration exploration in a cave of 700 m depth. European Journal of Applied Physiology 100 (1), pp. 71-78,2007

2.Sha, P.
Effect of Taijiquan exercise on the nitrogen monoxidum and blood lipid of  elder patients with atherosclerosis. Journal of Clinical Rehabilitative Tissue Engineering Research 11 (34), pp. 6832-6834-2007
 
3.Ozmerdivenli R., Bulut S., Bayar H., Karacabey K., Ciloglu F., Peker I., Tan U.
Effects of exercise on visual evoked potentials(2005) International Journal of Neuroscience, 115 (7), pp. 1043-1050.

Atıf:

1.Zhao, J.-G., Zhu, Y.-Z., Lan, Y.-S.
Comparison of the indexes of visual evoked potentials between students majoring in physical education and those in non-physical education.  Journal of Clinical Rehabilitative Tissue Engineering Research 11 (13), pp. 2534-2536, 2007

2.Del Percio, C., Brancucci, A., Vecchio, F., Marzano, N., Pirritano, M., Meccariello, E., Padoa, S., (...), Eusebi, F.
Visual event-related potentials in elite and amateur athletes. Brain Research Bulletin 74 (1-3), pp. 104-112-2007

3. Ozturk, L., Bulut, E., Vardar, S.A., Uzun, C.
Effects of sleep deprivation on anaerobic exercise-induced changes in auditory brainstem evoked potentials.Clinical Physiology and Functional Imaging 27 (5), pp. 263-267-2007.

4.Saygin O., Karacabey K., Ozmerdivenli R., Zorba E., Ilhan F., Bulut V.
Effect of chronic exercise on immunoglobin, complement and leukocyte types in volleyball players and athletes.(2006) Neuroendocrinology Letters, 27 (1-2), pp. 271-276.

Atıf:

    1. Kitzlerová, E., Anders, M.
The role of some new factors in the pathophysiology of depression and cardiovascular disease: Overview of recent research. Neuroendocrinology Letters 28 (6), pp. 832-840-2007

 

5.Karacabey K., Saygin O., Ozmerdivenli R., Zorba E., Godekmerdan A., Bulut V.
The effects of exercise on the immune system and stress hormones in sportswomen(2005) Neuroendocrinology Letters, 26 (4), pp. 361-366.

Atıf:

1.Kitzlerová, E., Anders, M.
The role of some new factors in the pathophysiology of depression and cardiovascular disease: Overview of recent research. Neuroendocrinology Letters 28 (6), pp. 832-840-2007.

2.Pujadas, M.E.A., Balón, R.G.N., Valdivié, R.V.
Resposta hormonal en judokes. Prova de camp específica de resistència. Apunts Medicine de l'Esport 42 (156), pp. 175-180-2007

3.Li, Y.-C.
Changes in the immune function of police officer college students at one hour after shooting. Journal of Clinical Rehabilitative Tissue Engineering Research 11 (17), pp. 3364-3366-2007.

F. Uluslararası Kongrede Oturum Başkanlığı


Karacabey K (2006): Poster Presentations: Chairman: Dr. Kürşat KARACABEY. 5th of November. 9th International Sports Sciences Congress.  3th-5th of November, Muğla, Türkiye.

G. Uluslararası Kongrede Bilim Kurulu Üyeliği
Karacabey K (2006): Bilim Kurulu Üyesi. 9th International Sports Sciences Congress. 3th-5th of November, Muğla, Türkiye.
H. Uluslar arası hakemli dergi editörlüğü
Journal of Biological Sciences

I. Uluslar arası hakemli dergi hakemliği
International Journal of Human Sciences

Turkısh kick boxing federation journal of sport sciences


I. Diğer yayınlar :

1.IV. Kademe Voleybol Antrenörlük Belgesi
2.II.Kademe Hentbol Antrenörlük Belgesi
3.Su Altı Ve Can Kurtarma Federasyonu Can Kurtarma Sertifikası
4.Türkiye Taekwando Federasyonu Siyah Kuşak I. Dan Diploması
5.Spor Kulüpleri Sevk ve İdare Semineri Katılım Belgesi
6.Türkiye Voleybol Federasyonu Antrenör Seminerleri Katılım Belgeleri .
7.Gazi Üniversitesi I.Ulusal Beden Eğitimi ve Spor Bilimler Kongresi Katılım Belgesi
8.Türk Fizyolojik Bilimler Derneği XXV. Uluslararası Katılımlı Kongresi Katılım Belgesi.
9. Türkiye Voleybol Federasyonu 2002 yılı Antrenör Semineri Katılım Belgesi
10.Fırat Üniversitesi Rektörlüğü Teşekkür Belgesi


Sporculuk geçmişim(Voleybolculuk)

• Ankara Kolejliler Spor Kulübü(TED)
• Adana SASA Spor
• Elazığ Dsi Spor



http://tusul.co.cc/

Kürşat Başar kimdir ?, Kürşat Başar biyografisi, Kürşat Başar resimleri, Kürşat Başar hakkında bilgi

Kürşat  Başar (1963 -  .... )

1963 yılında İstanbul'da doğdu.

İstanbul, Ankara, Lefkoşa ve Ağrı - Doğubeyazıt'ta tamamladığı ilk ve orta öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünü bitirdi. Çeşitli basın kuruluşlarında çalıştı.

1989 yılında yayımladığı Kış İkindisinin Evinde adlı ilk kitabıyla Haldun Taner Öykü Ödülü'nü kazandı.

1990 yılında Konuştuğumuz Gibi Uzaklara, 1992'de Sen olsaydın yapmazdın, biliyorum, 1996'da Aşkı Bulmanın ve Korumanın Yolları adlı romanları yayımlandı. Yazı ve denemelerinin bir bölümünü İğreti Yaşamlar adlı kitabında topladı. 2003 yılında Başucumda Müzik adlı romanı yayımlamıştır.

Halen televizyon programları yapmaya ve köşe yazıları yazmaya devam etmektedir.Bu siralar ntv de yayinlanmakta olan "Siyaset hakkinda hersey" adlı televizyon programını Ciğdem Anat ile birlikte sunmaktadır.



http://isaretci.co.cc/

Kürşat Atılgan kimdir ?, Kürşat Atılgan biyografisi, Kürşat Atılgan resimleri, Kürşat Atılgan hakkında bilgi

Kürşat  Atılgan (1956 -  .... )

Kürşat Atılgan, 27 Ağustos 1956 tarihinde Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğdu. Babasının adı Mehmet Hakkı, annesinin adı Medine'dir. Hava Pilot Tuğgeneral; 1976 yılında Hava Harp Okulu'ndan mezun oldu. Hava Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra 1983'e kadar pilot olarak değişik birimlerde görev yaptı.

1985 yılında kurmay subay oldu. 1989'da Fransız Hava Akademisi'nden ve hemen sonrasında 1990 yılında Fransız Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden mezun oldu.

2000 yılında da Türk Silahlı Kuvvetler Akademisi'ni bitirerek 2001 yılında general rütbesi aldı. 2002 yılında Millî Güvenlik Akademisi'ni bitirdi. 2006 yılında Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli olmadan evvel, Ordu'da bazı görevleri başarıyla yerine getirdi.

23. Dönem'de NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi oldu. Orta derecede İngilizce ve çok iyi derecede Fransızca bilen Atılgan, evli ve 2 çocuk babasıdır.



http://isaretci.co.cc/

Kül Tegin kimdir ?, Kül Tegin biyografisi, Kül Tegin resimleri, Kül Tegin hakkında bilgi

Kül Tegin 684 yılında doğdu. Babası İlteriş Kağan öldüğünde ağabeyi Bilge 8, Kül Tegin ise 7 yaşındaydı. Ağabeyiyle birlikte amcası Kapağan Kağan tarafından büyütüldü. Bilge Kağan 32 yaşında ülke yönetimini ele aldığında, Kül Tigin de 31 yaşında onun yardımcısı oldu ve ordunun başına geçti. Ağabeyi ile birlikte ülkelerindeki isyanları bastıran Kül Tegin’e ilişkin en sağlıklı bilgiler Orhun Abideleri’nde yer alır. Annesi İlbilge Hatun'dur. 

Kül Tegin, 16 yaşında iken amcası Kapağan Kağan ile birlikte 50 bin kişilik Çin ordusuyla yapılan savaşa katıldı ve kahramanlığı ile dikkat çekti. Kül Tegin, 21 yaşında iken Çinli general Caca ile yapılan savaşta da yer almış ve üç atını kaybetmişti. Çinli askerlerin attığı 100’den fazla oktan kurtulmayı başararak, bu savaşın kazanılmasında büyük payı olduğu abidelerde yazılıdır.

Kül Tegin, 26 yaşında iken Göktürk Devleti’ne başkaldıran Kırgızlara karşı düzenlenen sefere de katıldı. Sanga Dağı’nın eteklerinde 710 yılında yapılan savaşta, Kül Tegin’in savaşçılığı Çinlilerin de dikkatini çekti ve Çin kaynaklarında onu ‘Yenilmez Savaşçı’ olarak gösterdiler.

Kül Tegin 27 Şubat 731’de 47 yaşında iken öldü. 1 Kasım 731’de kendisine büyük bir cenaze töreni düzenlendi. Törene Çin, Tıtan, Tatabı, Tibet, İran, Soğd, Buhara, Türgiş, Kırgız ve diğer devlet boyları da katıldı.



http://imle.co.cc/

Küçük İskender kimdir ?, Küçük İskender biyografisi, Küçük İskender resimleri, Küçük İskender hakkında bilgi

Istanbul'da dogdu. Cerrahpasa Tip Fakultesi'nde bes yil okuduktan sonra ayrildi ve bir sure de Istanbul Universitesi Sosyoloji Bolumu'nde ogrenim gordu.

Siir Kitaplari:

Gozlerim Sigmiyor Yuzume (1988), Erotika (1991).

``Kucuk Iskender bir kent siiri yazmaktadir. Yasadigi kulturel ortam, en cok kozmopolit degerlerle ic ice varolacaktir. Bu yuzden de, kent hayatinin dogurdugu iletisimsizlik ve kaos ortami sairin siirine fazlasiyla sinmistir. Hesap sormaktan cok, saldiriyi hedeflemektedir... Bunlara ek olarak, Iskender'in siirinde, Kuru Romantizmle, kucuk ama ayni zamanda safdil duyarliliklarla yogun bir alay sozkonusudur... 'Karsi' olmaktan cok, 'aykiri'ligi seciyor Iskender.'' (Orhan Kahyaoglu, 1993)


http://buzzla.co.cc/

Kuyucu Murad Paşa kimdir ?, Kuyucu Murad Paşa biyografisi, Kuyucu Murad Paşa resimleri, Kuyucu Murad Paşa hakkında bilgi

Kuyucu Murad Paşa 1535 yılında doğdu. Söylentiye göre Hırvat asıllıdır. Sarayda yetişti. 1557'de Mısır valisi Mahmud Paşa'nın kethüdası oldu. Yemen Savaşı'ndaki büyük yararlıklarından ötürü, 1571'de Yemen'e beylerbeyi olarak atandı. Daha sonraki yıllarda, çeşitli sancakbeyliklerinde bulundu. Üç kez Diyarbakır valiliğine verildi. İran seferinde esir düştükten sonra kaçıp İstanbul'a gelmeyi başardı. Bundan sonra Kıbrıs, Diyarbakır ve Halep valiliklerinde bulundu.

Macaristan seferinden sonra da, bu ülkenin serdarı ve sadrazamı oldu. Sadrazamlığında olumlu işler yaptı. İran'a karşı başarı kazandı ve Anadolu'daki iç isyanları bastırdı. Barış görüşmelerinin devam ettiği bir sırada Diyarbakır'da öldü. Bir söylentiye göre düşmanları tarafından zehirlendi. Anadolu'daki isyanlarla uğraştığı sırada çok kan döktüğü ve öldürttüğü insanları kuyulara attırdığı için "kuyucu" lakabını almıştır. Aynı zamanda koyu bir dindar olup, Nakşibendi tarikatına bağlılığı ileri sürülür. İstanbul'da Veznecilerdeki türbesinde gömülüdür.

http://oylatt.co.cc/

Kutsi kimdir ?, Kutsi biyografisi, Kutsi resimleri, Kutsi hakkında bilgi

Kutsi   (1973 -  .... )

16 Mart 1973 yılında Malatya'da doğdu. Tam adı Ahmet Kutsi Karadoğan'dır.

1992 yılında kendi bestelerinden oluşan ufak bir albümle İstanbul'a gelmiş ancak bu dönemde Prodoktörlerin dikkatini çekmeyi başaramamıştır. Ama çalışmalarına devem eden Kutsi, Erol Köse'nin keşfi ile 2000 yılında Aşk Payını Aldı adlı ilk albümünü çıkarmıştır.

Asıl kendini gösterdiği Sana Ne albümünü 2005 yılında çıkarmıştır. Bu dönemde başta Nalan, Berksan olmak üzere diğer sanatçılara verdiği besteler ve Petek Dinçöz ile yaptığı düetlerlede diikat çekmiştir. Bu albümle ünü daha da artan Kutsi Müzik kanalı olan Kral Tv'de İlanı Aşk adlı programıyla müzik ve sunuculuğu bir arada yürüttü.

2006 yılında Doktorlar dizisiyle oyunculuğa adım atan Kutsi aynı dönemde Aynı Şehirde Nefes Almak Bile Bana Yetiyor adlı albümüyle müzikteki başaralı çıkışını devam ettirmeyi başarmıştır.



http://taglabeni.co.cc/

Kutbettin Arzu kimdir ?, Kutbettin Arzu biyografisi, Kutbettin Arzu resimleri, Kutbettin Arzu hakkında bilgi

Kutbettin  Arzu (1955 -  .... )

Kutbettin Arzu, 1 Nisan 1955'te Diyarbakır Bahteri Köyü'nde doğdu. Babasının adı Ekrem, annesinin adı Emine'dir. Yüksek Mimar; Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü'nü bitirdi.

Yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. Yapı İşleri 15. Bölge Müdürlüğü'nde Baş Mimar olarak görev yaptı.

Mühendislik ve Mimarlık firması kurarak serbest iş hayatına geçti. Dicle Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi'nde fahri öğretim üyeliği yaptı.

Diyarbakır Mimarlar Odası Başkanlığı görevini yürüttü. Diyarbakır Kızılay Derneği Üyeliği, Kültür ve Dayanışma Vakfı Üyeliği, Açev Vakfı Bölge Danışma Kurulu Üyeliği, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliği, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Arzu, evli ve 4 çocuk babasıdır.



http://oylatt.co.cc/

Kurtdereli Mehmet kimdir ?, Kurtdereli Mehmet biyografisi, Kurtdereli Mehmet resimleri, Kurtdereli Mehmet hakkında bilgi

1869 yılında Deliorman'da doğdu. 1.92 m boyunda ve 148 kg ağırlığında idi. 21 yaşında Koca Yusuf'un karşısına çıktı. Övgüsünü aldı. 1899 Avrupa'ya gitti. Callmett, Pitejenski ve Dumas'ı yendi. Petrow'a yenildi. Galibiyetler listesine Hintli Gulan, Macar Caya, Rus Baradonow Alman Mülleri'de ekledi. 1911'de 32 gecede 43 müsabaka yaptı ve "Cihan şampiyonu" ilan edildi.1938 yılında Balıkesir'de öldü.

http://taglabeni.co.cc/

Orgeneral Kurtcebe Noyan kimdir ?, Orgeneral Kurtcebe Noyan biyografisi, Orgeneral Kurtcebe Noyan resimleri, Orgeneral Kurtcebe Noyan hakkında bilgi

Orgeneral Kurtcebe  Noyan (1888 - 1951)

Orgeneral Noyan, 1888 yılında Sivas'ta doğdu. 1909 yılında Piyade Teğmen rütbesi ile Harp Okulunu, 1911 yılında Piyade Sınıf Okulu'nu bitirdi. Muhtelif birliklerde Takım Komutanlığı yaptıktan sonra, 1913 yılında başladığı Harp Akademisi tahsilini, 1 yıl sonra bırakarak orduya katıldı. 1918 yılına kadar çeşitli birliklerde görev yaptı. 1918 yılında tekrar başladığı Akademi tahsilini 1920 yılında bitirerek, kurmay oldu. Atandığı Erkanı Harbiye 1 nci Şubedeki görevine katılmadan firar ederek Anadolu'ya geçti ve Milli Orduya iltihak etti.

1937 yılına kadar çeşitli karargah ve birliklerde görev yaptı. 1937 yılında Tuğgeneral, 1938'de Tümgeneral, 1941'de Korgeneral ve 1946'da Orgeneralliğe yükseldi. Tuğgeneral rütbesi ile 2 nci Süvari Tümen Komutan Vekilliği, Tümgeneral rütbesi ile 2 nci Süvari Tümen Komutanlığı ve 5 nci Kolordu Komutan Vekilliği, Korgeneral rütbesi ile 5 nci Kolordu Komutanlığı, Genelkurmay Harekat Yarbaşkanlığı ve 3 ncü Ordu Komutan Vekilliği görevlerinde bulundu. Orgeneral rütbesi ile 3 ncü Ordu Komutanlığı, Yüksek Savunma Meclisi Genel Sekreterliği ve Yüksek Askeri Şura Üyeliği yaptı. 6 Haziran 1950 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı.

İki çocuk sahibi olan Noyan; Balkan, I. Dünya ve Kurtuluş Savaşlarına katıldı. Kara Kuvvetleri Komutanı iken, 7 Mayıs 1951 tarihinde vefat etti. Ankara Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi.



http://imle.co.cc/

Kurtar Erbaş kimdir ?, Kurtar Erbaş biyografisi, Kurtar Erbaş resimleri, Kurtar Erbaş hakkında bilgi

Kurtar  Erbaş (1953 -  .... )

1953 yılında Ankara’da doğdu. Ankara’da İncesu İlkokulu ve Anafartalar Ortaokulunu bitirdikten sonra İstanbul Kabataş Erkek Lisesinden 1971 yılında mezun oldu. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Mühendisliği bölümüne girdi ve 1976 yılında mezun oldu.

İş yaşamına 1977 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığında başladı. Bakanlıktaki 3 yıllık hizmetinden sonra 1980 yılında özel sektörde işveren olarak  4 yıl çalıştı . 1984 yılında kısa dönem askerliğini tamamladı ve aynı yıl bir kamu bankasında göreve başladı .

1989 yılında kısa adı ASİAD olan Ankara Sanayici ve İşadamları Derneğinin kurucusu ve yönetim kurulu üyesi oldu. Daha sonra Ankara Kavaklıdere Lions Kulübünün Başkanlığını yapan Kurtar Erbaş, 1993 yılında merkezi Federal Almanya’da bulunan ve Genel Başkanlığını Dönemin Almanya Federal Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı olan Dr. Hans Stercken’in yürüttüğü Hür Türk Hürriyetçi Türk Alman Dostluk Cemiyetinin Ankara Şubesinin açılışını yaptı ve 4 yıl boyunca kurucu başkanlığını yürüttü. Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk çalışmalarına paralel birçok başarılı  çalaışmaları yürüttü. Bu arada 1995-1997 yıllarında da Hür Türk Cemiyetinin Almanya Federal Yönetim Kurulu üyeliği görevini de sürdürdü.

57. Hükümet döneminde Devlet Bakanlığı Danışmanlığı görevinde de bulunan K.Kurtar Erbaş iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmekte olup, evli ve 3 çocuk babasıdır.



http://linkdirectory.xtroengine.com/

Kristof Kolomb kimdir ?, Kristof Kolomb biyografisi, Kristof Kolomb resimleri, Kristof Kolomb hakkında bilgi

Kristof Kolomb   (1451 - 1506)

Kristof Kolomb (1451 Cenova, İtalya - 20 Mayıs 1506 Valladolid, İspanya)

Cenovalı denizci ve kaşiftir. 1492'de Atlantik Okyanusu'nu aşarak Kuzey Amerika'ya ulaşan ilk Avrupalıdır. Bu yolculuğunu İspanyol bayrağı altında yapmıştır.

Amerika'yı keşfetmeden önce, Osmanlı Devleti dahil, tüm güçlü devletlerden yardım istemiştir fakat kimse destek vermek istememiştir. Sonunda İspanya, Kolomb'a yardım etmeyi kabul etmiştir.

Kristof Kolomb, Amerika kıtasının bulunmasına ve Avrupa'ya açılmasına öncülük etti. Bununla birlikte yeni kıta adını Kolomb'la aynı dönemde yaşamış ve 1497 ya da 1499'da Güney Amerika'ya ulaşmış olan Amerigo Vespucci adında bir İtalyandan aldı.

Daha 11. yüzyılda Norveçli Leif Eriksson Kuzey Amerika kıyılarını dolaşmıştı, ama tarihte Amerika'nın keşfedilmesinin onuru Kolomb'a aittir. Ne var ki, Kolomb yepyeni bir kıta keşfetmiş olduğunun farkına varamamıştı. Onun amacı doğudaki baharat ve ipek gibi değerli malların batıya getirilebileceği güvenli bir ticaret yolu bulmaktı. 12 Ekim 1492'de Bahama adalarından birine çıktığında da bu düşüncesini gerçekleştirmiş olduğunu sandı. Amerika kıtasını bulan Kristof Kolomb,yepyeni bir kıta keşfettiğinin farkına varamamıştı.

Kristof Kolomb İtalya'nın Cenova limanında yaşayan yoksul bir dokumacının oğlu olarak dünyaya geldi. Avrupa'nın en işlek limanlarından biri olan Cenova'da tüccarlar çeşitli ülkelerle ticaret yapıyor, karayoluyla Hindistan'dan ve Uzakdoğu'dan gelen pamuk, kumaş ve baharattan başka İngiltere açıklarında avlanan balıkları da kurutulmuş ve tuzlanmış olarak satın alıyorlardı. Kristof Kolomb büyük bir olasılıkla Marko Polo'nun Çin gezisi anılarını okumuş, Leif Eriksson'un yüzyıllar önce yaptığı gizemli deniz yolculuğunun öyküsünü dinlemişti.

Gençliğinde Akdeniz'in doğusuna bir deniz yolculuğuna çıkan Kolomb,baharat ve ipek ticaretinin nasıl yapıldığını öğrenme olanağı bulmuştu. Daha sonra 1476'da kuzeyde İngiltere'ye ve İzlanda'ya kadar gittiği sanılmaktadır. Bu yolculuktan dönüşünde Portekiz'in başkenti Lizbon'a taşındı. O çağda bile hala Dünya'nın dümdüz olduğuna inanan birçok insan vardı.Kolomb ise Dünya'nın küre biçiminde olduğu düşüncesindeydi. Kolomb çeşitli Dünya haritalarının çizimine yardımcı oldu. Bu harita ve çizimlerde Dünya gerçekte olduğundan çok daha küçük, Asya ise çok daha büyük gösteriliyordu. Kolomb Asya'nın doğuya doğru çok fazla uzandığını, bu yüzden de İspanya'dan yola çıkıp batıya doğru yol alarak oldukça kısa bir zamanda Hindistan'a varabileceğini düşündü. Hindistan'ın uzaklığını da hesapladı; Hindistan'ın bulunduğunu sandığı yer aşağı yukarı Amerika'nın bulunduğu yere denk geliyordu.

Böyle bir yolculuğu tasarlayan ilk insan Kolomb değildi, ne var ki, o zamanki gemilerin küçüklüğü ve yeterli donanıma sahip olmayışı yüzünden böylesine uzun ve tehlikeli bir yolculuğa çıkmayı kimse göze alamıyordu. 1480'de artık deneyimli ve kendine güvenli bir denizci olan Kolomb ise Hindistan'a kısa sürede ulaşabileceğini kanıtlayacak bir keşif gezisine önderlik edebileceğine inanıyordu.

Bu yolculuk için gerekli gemileri ve parayı ancak İspanya ve Portekiz hükümdarları sağlayabilirdi. Kolomb ilk önce Portekiz Kralı 2 Joao'ya başvurduysa da önerisi reddedildi. İspanya'nın önemli bir bölümü Magripliler'in altındayken tahta çıkan Fernando ve Isabella ise Kolomb'u içtenlikle kabul ettilerse de, ülkenin içinde bulunduğu kargaşa yüzünden ona yardımcı olamadılar.

Kolomb haritacılık yapan kardeşi Bartolomeo'yla birlikte İngiltere ve Fransa krallarına başvurdu. Ama bu iki kraldan da yardım alamadı. Sonunda ilk başvurudan yedi yıl sonra İspanya kraliçesi Isabella, Kolomb'a yardım edeceğini bildirerek ona amiral ünvanı verdi.


Not: Amerika'da Ekim ayının ikinci Pazartesi günü, 1492 yılında Amerika'yı keşfeden Kristof Kolomb'u anmak amacıyla Columbus Günü olarak kutlanır.



http://imle.co.cc/

Kristin Kreuk kimdir ?, Kristin Kreuk biyografisi, Kristin Kreuk resimleri, Kristin Kreuk hakkında bilgi

Kristin  Kreuk (1982 -  .... )

30 Aralık 1982 Vancouver, Kanada'da doğdu.

Tam adı Kristin Laura Kreuk'dır. Smallville isimli dizide Clark Kent'in aşık olduğu kadınlardan Lana Lang'ı canlandıran oyuncu.


Filmografi

2007 Partition Naseem Khan Film
2004 Legend of Earthsea Tenar Dizi
2004 Eurotrip Fiona Cameo
2001 Snow White Snow White Televizyon Filmi
2001 Smallville Lana Lang Televizyon Dizisi
2000 Edgemont Laurel Yeung Televizyon Dizisi



http://isaretci.co.cc/

Kraliçe Elizabeth kimdir ?, Kraliçe Elizabeth biyografisi, Kraliçe Elizabeth resimleri, Kraliçe Elizabeth hakkında bilgi

Kraliçe Elizabeth   (1900 - 2002)

İskoçyalı bir ailenin bir çocuğu olarak 4 Ağustos 1900 tarihinde dünyaya geldi. Kardeşlerinden birini I. Dünya Savaşında kaybetti. Daha sonra ailesiyle birlikte Londra'ya taşındı. 1923 yılında daha sonra Kral olacak olan Kral V. George'nin oğlu Albert ile evlendi.

Evlilik ardından genç çifte York Düşü ve York Düşesi unvanı verildi. 1926 yılında ilk çocukları doğdu. Elizabeth adını alan ilk kız çocuğunun, sonradan Britanya İmparatorluğu'nun başına geçeceğini kimse tahmin etmiyordu. 4 yıl sonra, (Prenses) Margaret-Rose dünyaya geldi.

Mutlu bir aile olarak yaşamlarını sürdürürken 1936 yılında Kral V. George'un ölümü üzerine her şey birdenbire değişti. Bu gelişme üzerine Elizabeth'in eşi Albert'ın büyük ağabeyi VIII. Edward, tahtın birinci derecede varisi durumuna geçti. Ancak bir Amerikalı'ya aşık olunca ve bu kadın da dul olduğundan Britanya İmparatorluğu tahtına geçemeyecek olması nedeniyle tahttan feragat etti. Yerine VI. George (Albert) Kral olarak tahta çıktı. Mayıs 1937'den itibaren Elizabeth de, hükümdarın eşi olarak "Kraliçe" ünvanını almış oldu.

1939 yılında patlak veren II. Dünya Savaşı boyunca, Alman bombardımanına rağmen Kraliyet Ailesi, ülkeden ayrılmayarak halkın büyük sevgisini ve saygısını kazandılar. Başbakan Winston Churchill ile birlikte, Alman saldırılarına ve savaşın güçlüklerine direnişin sembolü haline geldiler. Savaş sonrası, 1952 yılında Kral VI. George'un ölümü ile 51 yaşında dul kalan Kraliçe Elizabeth, "Ana Kraliçe" unvanını aldı ve büyük kızı Elizabeth, Britanya İmparatorluğu'nun yeni hükümdarı olarak tahta çıktı ve geçen 50 yıldır ülkenin hükümdarlığını yürütüyor.

Ana Kraliçe Elizabeth 30 Mart 2002'de hayata gözlerini yumdu.

Kaynak: NTVMSNBC


http://imle.co.cc/

Kösem Sultan kimdir ?, Kösem Sultan biyografisi, Kösem Sultan resimleri, Kösem Sultan hakkında bilgi

Osmanlı tarihinin ünlü ve nüfuzlu kadınlarından olan Kösem Sultan, 1590 yılında doğdu. Sultan Birinci Ahmed'in eşi, Sultan Dödüncü Murad'ın annesidir. Bosna beylerbeyi tarafından İstanbul'a kızlarağası olarak gönderilmiş, on beş yaşındayken Sultan Birinci Ahmed'e haseki olmuş, keskin zekasıyla padişahı etkisi altına almış ve bütün saraya nüfuzunu kabul ettirmiştir. Genç yaşında dul kalınca, tahta geçen kaynı Sultan Birinci Mustafa ve daha sonra da Sultan İkinci Osman zamanında devlet işlerine çok fazla karıştığı için eski saraya gönderilmiş, ancak oğullarından Sultan Dördüncü Murad'ın ilk saltanat yıllarında yeniden devlet yönetimini etkilemeye başlamıştır.

Sultan Murad büyüyüp yetiştikten sonra annesinin faaliyetlerini engellemişse de, genç yaşta ölümü üzerine Kösem sultan yeniden etkin hale gelmiştir. Torunu Sultan Dördüncü Mehmed zamanında Kösem Sultan, nüfuzu korumakla birlikte, gelini, padişahın annesi Turhan Sultan, Kösem Sultana karşı çıkmış ve bir gece dairesi basılarak boğdurulmuştur (1651).



http://oyylabeni.co.cc/

Köse Musa kimdir ?, Köse Musa biyografisi, Köse Musa resimleri, Köse Musa hakkında bilgi

Yenişehir Fener'de doğdu. Yeniçerilerin ayaklanmasında önemli rol oynamış, III. Selim döneminde vezirlik yapmıştır. Tahsilat işlerindeki başarısı nedeniyle Vezirlikle Trablusşam Valisi olmuştur. Rüşvet aldığı gerekçesiyle Kıbrıs'a sürgün edildi. Bir süre sonra affedilerek saraya vezir olarak alındı. Selanik ve Mısır Valiliklerinde bulundu. İki defa Rikabi Hümayun Kaymakamlığı yaptı.

III. Selim'in Yeniçeri Ocağının yenilenmesi konusundaki çalışmalarında Nizamı Cedit taraftarı görünür, diğer taraftan da yeniçerileri ayaklanmaları için körüklerdi. Bu olaylar Kabakçı Mustafa isyanının çıkmasına neden olmuştur. Sultan II. Mahmud padişah olduktan sonra III. Selim'in öldürülmesinde rol oynayanlar cezalandırıldı. bunlar arasında bulunan Köse Musa başı kesilerek cezalandırıldı ve Eyüp'e gömüldü.



http://tusul.co.cc/

29 Kasım 2009 Pazar

Köse Mihal kimdir ?, Köse Mihal biyografisi, Köse Mihal resimleri, Köse Mihal hakkında bilgi

Uludağ eteklerinde, Harmankaya adı verilen Rum kalesinin tekfuru iken Müslüman olup, Osmanlı Devletine büyük hizmetlerde bulundu. "Mihal Gazi" adıyla anılır. Evlat ve torunlarının da Osmanlı Devletine büyük hizmetleri vardır.

http://tusul.co.cc/

Köprülü Mehmed Paşa kimdir ?, Köprülü Mehmed Paşa biyografisi, Köprülü Mehmed Paşa resimleri, Köprülü Mehmed Paşa hakkında bilgi

Köprülü Mehmed Paşa, Osmanlı tarihinin en sarsıntılı döneminde iş başına geçip, 35 yıl devleti başarıyla yöneten Köprülü soyundan gelmiş, büyük sadrazamlardan ilkiydi. Samsun'un ilçesi Vezirköprü'de doğdu. İktidarının ilk yıllarında çok fazla kan dökmüş olmakla beraber, memleketin içinde bulunduğu karışık durum, yaptıklarına hak verilmesini sağlamıştı. Padişahla anlaşarak yaptığı akit sonrası 75 yaşında sadrazam oldu.

Devletin iç işlerini düzenledikten sonra, güçlü bir donanma oluşturarak Çanakkale ağzını tutmuş, Venedik deniz kuvvetlerini yenilgiye uğratıp boğazı açmıştır. Bozcaada ve Limni'yi kurtardı. İsyan eden Erdel Beyini yola getirdi. Anadolu'daki Abaza ayaklanmalarını bastırıp, vilayetleri gözü dönmüş zorbalardan temizleyip iç düzen ve güvenliği sağladı. Bütçe sorunlarını ele alıp, bu konuda yolsuzluğu görülen kişileri ortadan kaldırdı. Avrupa devletleriyle yeni bir savaşa hazırlandığı sırada, 1661'de Edirne'de öldü. Vasiyeti gereği yerine oğlu Fazıl Ahmet Paşa getirildi.

http://linkdirectory.xtroengine.com/

Köprülü Hamdi Bey kimdir ?, Köprülü Hamdi Bey biyografisi, Köprülü Hamdi Bey resimleri, Köprülü Hamdi Bey hakkında bilgi

Kaymakam, Kuvayı Milliye kumandanı. Köprülü'de doğdu. Eski bir komitacı ve ittihatçı olan Köprülü Hamdi Bey, I. Dünya Savaşı sırasında Edremit'te kaymakamdı. İttihat ve Terakki partisi iktidardan düşünce Hamdi Bey kaymakamlıktan uzaklaştırıldı. 1919'a kadar Burhaniye'de teyzesinin evinde inzivaya çekilen Hamdi Bey yunanlıların Ayvalık'ı işgali üzerine ortaya çıktı. Ayvalık Cephesi kumandanı Ali (Çetinkaya) Bey'in emrine girdi. Cephenin kurulup gelişmesi döneminde büyük hizmeti geçti. 1919 sonlarında Ayvalık'tan ayrılarak Balıkesir'e, hemşehrisi Albay Kazım (Özalp) Bey'in yanına gitti. Cephenin gittikçe artan silah ve cephane ihtiyacını karşılamak üzere Gelibolu'da bulunan Akbaş Cephaneliğini ele geçirmek için Kazım Bey'le birlikte bir baskın hazırladı. 26-27 Ocak 1920 gecesi cephaneliği bastı. Bütün silah ve cephaneyi ele geçirerek bir gecede Anadolu yakasına, oradan da Yenice'ye taşıttı.

Hamdi Bey, cephaneyi muhafaza altına aldıktan sonra 40 atlı ile Biga'ya geçti. Biga'da halkı haraca kesen Kara Hasan çetesini ortadan kaldırdı. O çevrede etkin olan Pomaklar, Hamdi Bey'e cephe aldılar. Gavur İmam ve Şah İsmail kuvvetlerinin Biga'ya baskını sonucu, Hamdi Bey atla Yenice'ye doğru kaçtı. Dinlenmek için durakladığı Eminoba köyünde, tanınarak yakalandı ve Biga'ya getirilirken öldürüldü.

http://tusul.co.cc/

Köprülü Fazıl Mustafa Paşa kimdir ?, Köprülü Fazıl Mustafa Paşa biyografisi, Köprülü Fazıl Mustafa Paşa resimleri, Köprülü Fazıl Mustafa Paşa hakkında bilgi

Köprülü Fazıl Mustafa Paşa, 1637 yılında İstanbul'da doğdu. Köprülü Mehmed Paşa'nın ikinci oğlu, Köprülü Fazıl Ahmed Paşa'nın kardeşidir. İkinci Viyana Kuşatmasını izleyen günlerde iş başına getirilmiş, aldığı köklü ve yerinde tedbirlerle İmparatorluğun yıkılmasını geçici bir süre için de olsa durdurmayı başarmıştır.

Sultan İkinci Süleyman ve Sultan Üçüncü Ahmed dönemlerine rastlayan görev süresi sadece iki yıl sürmüştür. Ağabeyi gibi çok iyi bir öğrenim görmüş, kültürlü, zeki, ileri görüşlü bir devlet adamıdır. Müderris olmuş, 1680'de vezir rütbesiyle Silistre valiliği ve Babadağı serdarlığına atanmıştır. Sultan Dördüncü Mehmed'in tahttan indirilmesinde rol oynamış, bu olaydan sonra Kandiye ve Sakız muhafıalığına atanmıştır. Avusturyalıların Serasker Recep Paşa'yı Belgrad önlerinde yenilgiye uğratmasından sonra, devletin her açıdan zor durumda olduğu bir ortamda, 1689 yılında sadrazamlığa atanmıştır.

Sadrazam olur olamaz iç karışıklıkları bastırmakla işe başlayan Köprülü Fazıl Mustafa Paşa, halkı ezen gereksiz vergileri ortadan kaldırmış, saraydaki değerli eşyaları darphanede paraya çevirerek maliyeyi düzeltmiş ve ordudaki asker sayısını azaltarak orduyu yenilemiştir. Avusturyalıların üzerine yürüyerek Niş, Budin ve Belgrad'ı geri almış, 1691 yılında savaş alanında şehit düşmüştür.


http://oylatt.co.cc/

Köprülü Fazıl Ahmet Paşa kimdir ?, Köprülü Fazıl Ahmet Paşa biyografisi, Köprülü Fazıl Ahmet Paşa resimleri, Köprülü Fazıl Ahmet Paşa hakkında bilgi

Köprülü Fazıl Ahmet Paşa 1635 yılında İstanbul'da doğdu. Babası Köprülü Mehmet Paşa'nın vasiyeti üzerine, Sultan Dördüncü Mehmed tarafından sadrazamlığa getirildi ve 15 yıl bu görevde kaldı. Çok iyi bir öğrenim gören Köprülü Fazıl Ahmet Paşa, Erzurum ve Şam valiliklerinde bulundu. Sadrazam olduktan sonra ilk iş olarak Avusturya üzerine sefere çıktı. Avusturya'yı barış yapmaya zorlayan Köprülü Fazıl Ahmet Paşa, 21 yıldır alınamayan Girit'in fethine yöneldi. Kandiye kalesini alarak, Girit'i Osmanlı topraklarına kattı. Daha sonra padişahla birlikte Lehistan seferine çıkan Köprülü Fazıl Ahmet Paşa, Bucaş Antlaşmasıyla Podolya'yı Osmanlı ülkesine katarak yurda döndü.

15 yıllık sadrazamlığı sırasında ülkesini eskisinden daha güçlü bir hale getiren bu büyük sadrazam, sefer hazırlığı yaptığı sırada, 1676 yılında Edirne'de vefat etti. İstanbul'da Çemberlitaş karşısında, babası Köprülü Mehmed Paşanın yanına gömüldü.



http://isaretci.co.cc/

Kömürcüzade Hafız Mehmet Efendi kimdir ?, Kömürcüzade Hafız Mehmet Efendi biyografisi, Kömürcüzade Hafız Mehmet Efendi resimleri, Kömürcüzade Hafız Mehmet Efendi hakkında bilgi

III. Selim II. Mahmud devirlerinin en tanınmış, kudretli bestekarlarından ve hanendelerinden olan Kömürcüzade Hafız Mehmed Efendi'nin bu iki padişaha da musahiblik yaptığı bilinmektedir. Doğum ve ölüm tarihleri kesin olarak bilinmeyen Hafız Mehmed Efendi'nin 1835? yılında öldüğü sanılmaktadır.

II. Mahmud devrinin tanınmış hanendelerinden Hafız Abdullah (Şehlevendim)'ın kardeşi olan bu değerli bestekarımız hakkında maalesef fazla bilgi yoktur. Ata Tarihi'nin 4. cildinin 304. sayfasında bazı şiirleri de yazılıdır. Bu suretle bestekarın şiirle de uğraştığını öğreniyoruz. Birçok eserinin unutulduğu veya kaybolduğunda şüphe olmayan

Kömürcüzade Hafız Mehmed Efendi'nin bugün elde bulunan eserleri pek azdır. Günümüze ulaşan bu eserler arasında musiki değeri yüksek, sanat abidesi sayılabilecek eserler çoğunluktadırlar.



http://isaretci.co.cc/

Köksal Toptan kimdir ?, Köksal Toptan biyografisi, Köksal Toptan resimleri, Köksal Toptan hakkında bilgi

Köksal  Toptan (1943 -  .... )

1943 yılında Rize'de doğdu. Talat Fehmi Toptan ve Saadet Toptan'ın çocukları olarak 1943'te Rize'de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra serbest avukat olarak çalıştı. Yedek askeri yargıçlık, Zonguldak Belediye Meclis üyeliği, Türkiyem Vakfı yönetim kurulu başkanlığı görevlerinde bulundu.

5., 17. (Ara Seçim), 18., 22. ve 23. dönem Zonguldak, 19. ve 20. dönem Bartın milletvekili olarak TBMM'de yer aldı. Bu sıralarda Devlet Bakanı, Millî Eğitim ve Kültür Bakanı olarak hükûmetlerde bulundu. TBMM Adalet Komisyonu'nda başkan olarak görev aldı.

TBMM 23. dönem milletvekilliği seçimlerinde Ak Parti'den Zonguldak milletvekili olarak seçildi. TBMM meclis başkanlığı görevi için 9 Ağustos 2007 tarihinde yapılan 1. tur oylamada 450 oy alarak TBMM meclis başkanı oldu. Köksal Toptan, evli ve 3 çocuk babasıdır.



http://oyylabeni.co.cc/

Kostas Simitis kimdir ?, Kostas Simitis biyografisi, Kostas Simitis resimleri, Kostas Simitis hakkında bilgi

1936'da Atina'da doğan Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis, Almanya'da Marburg Üniversitesi'nde hukuk ardından London School of Economics'te ekonomi eğitimi aldı. 1961'de Yüksek Mahkeme'de yargıç olan Simitis, 1965'de Panhelenik Kurtuluş Hareketi Ulusal Konseyi'ne katılarak politikaya atıldı. Simitis aynı yıllarda bir araştırma ve çalışma topluluğu olan Elexandros Papanastasiuou Derneği'ni kurdu.

1967-69 yıllarında Yunanistan'da iktidarda olan askeri cuntaya karşı bir dizi yasadışı eylemde bulundu. Bu eylemlerin sonucunda mahkemelik olan Simitis, yargılanmamak için Almanya'ya kaçtı. Sürgün yıllarında da cuntaya karşı mücadelesine devam eden Simitis, Almanya'nın Konstanz Üniversitesi'nde öğretim görevlisi oldu. Simitis bir süre sonra Justus Liebig Üniversitesi'nde ticaret ve medeni hukuk dalında profesörlük ünvanı kazandı.

Simitis, cunta yıllarının ardından Yunanistan'a döndü ve 1985'te Yunan Parlamentosu'na girdi. 90'lı yıllara dek tarım, ulusal ekonomi ve endüstiri bakanlıklarında bulunan Simitis, Başbakan Andreas Papandreu'nun 1996 ocağında sağlık nedenlerinden dolayı görevi bırakmasının ardından düzenlenen seçimlere Panhelenik Sosyalist Hareketi'nin (PASOK) lideri olarak girdi.

ZEYTİN DALI UZATTI

1996 eylülünde yapılan seçimleri kazanan PASOK, lideri Simitis'i de başbakanlık koltuğuna taşıdı. 17 Ağustos 1999'da Marmara'da meydana gelen büyük depremin ardından Türkiye'ye zeytin dalı uzatan ve iki toplum arasında tarihte görülmemiş bir yakınlaşmanın tohumlarını Ege'ye diken Simitis, Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin adaylığına karşı Yunan vetosunu da kaldırarak Aralık 1999'da Türkiye'ye aday ülke statüsünün verilmesinde önemli rol oynadı.

Simitis'in Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu (Kim imdire link) ile uyumlu çalışması da, Yunanistan'ın Türkiye politikasında yumuşamasında önemli rol oynadı.

Simitis'in hukuk ve ekonomi konularında Almanya ve Yunanca yayınlanmış çok sayıda kitabı ve makalesi bulunuyor.


http://imle.co.cc/

Dr. Kostas Karamanlis kimdir ?, Dr. Kostas Karamanlis biyografisi, Dr. Kostas Karamanlis resimleri, Dr. Kostas Karamanlis hakkında bilgi

Dr. Kostas  Karamanlis (1956 -  .... )

Yunanistan'da siyasete yön vermiş bir ailenin üyesi... Ülkenin en etkili siyasetçilerden biri olan Konstantin Karamanlis'in yeğeni.

Atina'da 1956 yılında doğan Karamanlis, Atina Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirerek, Amerika Birleşik Devletleri'nde diplomasi tarihi doktorası yaptı.

Siyaset basamaklarını hızla tırmanan Karamanlis, Yunan tarihine yön veren önemli ve güçlü ailelerden birinin üyesi.

Amca Konstantin Karamanlis, 1955-1963 ardında da, 1974-1980 arasında Yunanistan'da başbakanlık koltuğunda oturdu.

1980'lerde parti içinde sivrilen Kostas Karamanlis, 1996 yılında bir seçim yenilgisinin ardından yeni umut olarak parti liderliğine getirildi.

Amcasının 1955'te 48 yaşındayken seçilmesiyle elde ettiği en genç başbakan unvanını da devralan 47 yaşındaki Karamanlis, hayır işleri alanında son derece faal olan Natassa Karamanlis ile evli. Çiftin 2003'te dünyaya gelen ikiz çocukları var.

Kostas Karamanlis, Yunanistan'ı, 1979'da Avrupa Ekonomik Topluluğu'na sokan amcası Konstantin Karamanlis gibi, Avrupa'yla entegrasyonu savunuyor. Karamanlis seçim kampanyasında, rakibi Yorgo Papandreu gibi, Türkiye'yle iyi ilişkiler kurulmasını işledi ve Türkiye'yi Avrupa Birliği yolunda destekleyeceklerini vurguladı.

Karamanlis'in Kıbrıs konusundaki tavrı da, sorunun Annan Planı çerçevesinde müzakere edilmesi yönünde. Batı Trakya'da, geçmişte demokratik bir ülke ile bağdaşmayan bazı uygulamalar yapıldığını dile getiren Karamanlis, etnik kökene dayalı bir azınlık tanımlaması yapmayacağını ifade ediyor.

2000'de kıl payı kaybetmişti
Yeni Demokrasi Partisi'nin lideri olarak PASOK'la girdiği ilk çatışmada, yani 2000 yılı Nisan ayı seçiminde kıl payı kaybeden Karamanlis, bu yenilginin ardından zaman zaman katı yöntemler uygulayarak partisi üzerindeki kontrolünü sağlamlaştırdı.

2000 yılı seçimlerini kaybeden Karamanlis için "Bir sonraki seçimin galibi olacak" yorumları siyasi gözlemcilerin ağızından düşmüyordu.

Ülkenin en genç başbakanı unvanını taşıyacak Kostas Karamanlis, daha önce seçimle iş başına gelip bir görevde bulunmadı.

Bu yüzden, muhalifleri Karamanlis'in siyasi deneyimi olmadığı iddiasını görev süresi boyunca kullanacak gibi görünüyor.

Yunanistan'da genel seçimlerden yeni bir iktidar çıktı.
11 yıl süren sosyalist PASOK partisi yönetiminin ardından merkez sağdaki Yeni Demokrasi Partisi iktidarı devraldı. İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde oyların yüzde 97'sinin sayıldığını ve YDP'nin yüzde 45.50, PASOK'un yüzde 40.57 oranında oy aldığının belirlendiğini duyurdu.

Pasok'tan Kutlama
İlk sonuçların alınmasının ardından PASOK lideri Yorgo Papandreu düzenlediği basın toplantısıyla rakibi Kostas Karamanlis'i kutladı. Papandreu ayrıca, yeni iktidarı Kıbrıs konusunda yeni zor bir döneme girildiği uyarısını yaptı.
Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis ise, Yunan halkının genel seçimlerde tercihini yeni bir hükümetten yana kullandığını söyledi. Simitis, basına yaptığı açıklamada, seçimi kazanan YDP'nin, yapıcı politikalar uygulayarak, halkın bu tercihine karşılık vermesini umduğunu belirtti.

Simitis: Halk Tercihini Yaptı
Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis, Yunan halkının genel seçimlerde tercihini yeni bir hükümetten yana kullandığını söyledi. Simitis, basına yaptığı açıklamada, seçimi kazanan Yeni Demokrasi Partisi'nin (YDP), halkın bu tercihine, yapıcı politikalar uygulayarak karşılık vermesini umduğunu belirtti.



http://isaretci.co.cc/