11 Aralık 2009 Cuma

Mehmet Şafakçı kimdir ?, Mehmet Şafakçı biyografisi, Mehmet Şafakçı resimleri, Mehmet Şafakçı hakkında bilgi

Mehmet  Şafakçı (1968 -  .... )

1968 yılında Konya Meram Kavak Kasabasında doğdu. 1976 yılında İhsan Özkaşıkcı İlkokulundan, 1982 yılında ise Konya Selçuklu Teknik Lisesinden mezun oldu.

1982 yılında yapılan düz bisiklet yarışlarında üçüncü oldu ve spor yaşantısına ilk adımını attı. Şekerspor'da ilk antrenörü Sadık Keleş nezaretinde spor'a başladı ve altı ay gibi kısa bir sürede yarış koşmaya başladı. 1984 yılında saate karşı Türkiye şampiyonu, 1985 yol'da ikinci, pistte ise birinci olarak Türkiye Şampiyonu oldu. 1986 yol ve pist gençler Türkiye Şampiyonu, 1987 büyükler pist Türkiye şampiyonluğunu kazandı. İlk milli müsabakaya 1984 yılında Akdeniz Turunda katıldı. Toplam 107 kez milli oldu.

 Askerlik görevinden sonra 1990 yılında Medaş Tek Meram Spora transfer oldu. Medaş Tek Meram Sporda bir çok kez kürsüye çıktı. Bunlardan en önemlileri Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu’nda sarı forma giymesi ve bir çok etap kazanmasıdır. Alaaddin Bisiklet Turunu bir çok kez kazandı. En büyük özelliği ise çok teknik bir sprinter olmasıdır.

Sporculuk  zamanında çok ünlü antrenörlerle çalışma imkanı bulmuştur. Bu antrenörler Sadık Keleş, Davut Berber, Mustafa Palaska , Nusret Ergül, Rıfat Çalışkan, Nezir Sonakın, Seyit Kırmızı, Ünver Karagözcüler ve en çok bilgisinden faydalandığı Polanyalı Marian Bednarnek’tir. Spor hayatını 1996 sezon sonunda noktaladı.

Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulunca Eylül 2002 tarihinde Milli Takımlar Baş Antrenörlüğüne getirildi.

Mehmet Şafakcı'nın milli takım antrenörlüğünde;

2003 sezonunda Türk Milli Takımı hem gençler hem de büyüklerde Balkan Şampiyonu oldu. İran, Mısır ve Bulgaristan'da yapılan yarışlarda milli takımın başarılarında büyük rolü oldu. Gençlerde ilk kez Balkan Yol Şampiyonluğu kazanıldı,ferdi sıralamada ikinci deyine bir Türk bisikletçi oldu.

2004 yılında Cumhurbaşkanlığı Turunda bir etap kazanıldı, iki kez ikincilik, bir kez de üçüncülük elde edildi. İran turunda ise üç kez etap kazanıldı, iki kez ikincilik, dört kez de üçüncülük kürsüsüne çıkıldı. Romanya turunda ise 33 yıldır tur kazanamayan Türk Milli Takımı, Romanya Turunu kazandı, sekiz etaplı müsabakada dört etap kazanıldı. Üç ikincilik, üç kez de üçüncülük kürsüsüne çıkıldı.

2004 yılında Bursa'da yapılan Balkan Yol Şampiyonasında Genç U-23 ve Büyüklerde yine tarihte bir ilk gerçekleştirerek üç kategoride de birincilik elde edilmiş ve büyükler kategorisinde ikinciliği yine Türk Milli Takımından bir sporcu kazandı. 2004 Balkan Yol Şampiyonasında saate karşı yarışta U-23 genç ve büyüklerde Türk Milli Takımı Balkan üçüncüsü oldu.

Bisiklet Milli Takımı 2003 ve 2005 yılları arasında 63 kez kürsüye çıkarak 10 yılda kazanılan madalyaların toplamı kadar başarı elde etti. Medaş Tek Meram Sporda yetiştirmiş olduğu sporcular halen Bisiklet Milli Takımının iskeletini oluşturmaktadır. 2005 sezon sonunda Bisiklet Milli Takım Antrenörlüğünden ayrılmıştır. Halen kamuda elektrik teknisyeni olarak çalışmaktadır.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.



http://oylatt.co.cc/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder