15 Aralık 2009 Salı

Meral Taytuğlu kimdir ?, Meral Taytuğlu biyografisi, Meral Taytuğlu resimleri, Meral Taytuğlu hakkında bilgi

Meral  Taytuğlu (1974 - 2006)

Meral Taytuğlu (32), 1996 yılında Bilkent Üniversitesi M.S.S.F. Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. 1997 yılında Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun açılış oyununda oynayan Taytuğlu, aynı tiyatroda 8 yıl sahneye çıktı.

Taytuğlu, Erzurum Kültür Merkezi Kültür Sanat Derneği tarafından halka açık düzenlenen ücretsiz diksiyon kurslarında görev aldı.

2005 yılında Ankara’ya tayin olan Taytuğlu, TRT’de de uzun yıllar radyo sunuculuğu yaptı. TRT’de yayınlanan ‘Tanı Bakalım’ adlı programı sundu.

‘Beğendiğiniz Gibi’, ‘Sevgili Doktor’, ‘Carmela İle Paolino’, ‘Scapin’in Dolapları’ ve ‘Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası’ adlı oyunlarda görev yapan Taytuğlu, en son, halen devam etmekte olan ‘El Ele’ adlı oyunda rol almıştı.

Yozgat’tan Ankara’ya dönerken geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Meral Taytuğlu (32), İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Meral Taytuğlu, ölümünden bir saat önce Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen şenlikte sunuculuk yapmıştı.

Ankara’dan cenazesi getirilen Taytuğlu için, Celatoğlu Camisi’nde tören düzenlendi. Törene, ailesi, yakınları ile Ödemiş Kaymakamı Mustafa Mesut Kırcalı, Belediye Başkanı Mahir Ataç, İlçe Müftüsü Adnan Ersöz, Yozgat ve İzmir’den gelen Devlet Tiyatroları sanatçıları ile vatandaşlar katıldı. Taytuğlu’nun cenazesi, kılınan öğle namazının ardından Ahrandı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Törende Meral Taytuğlu'nun babası Hasan Taytuğlu ve annesi Müzeyyen Taytuğlu gözyaşlarına boğuldu. Meral Taytuğlu'nun tabutunun üzerine örtülen gelinlik ise dikkat çekti. Taytuğlu'nun cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ahrandı Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Yakınları, Meral Taytuğlu'nun evlilik hazırlığı içinde olduğunu belirtti.



http://oylatt.co.cc/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder