12 Aralık 2009 Cumartesi

Mehmet Tarkan Yazıcıoğlu kimdir ?, Mehmet Tarkan Yazıcıoğlu biyografisi, Mehmet Tarkan Yazıcıoğlu resimleri, Mehmet Tarkan Yazıcıoğlu hakkında bilgi

Mehmet Tarkan Yazıcıoğlu (1972 -  .... )

1972 yılında İstanbul'da doğdu.

Aslen TRABZON Sürmeneli, evli ve bir çocuk babasıdır. Müziğe 12 yaşında Bağlama ile başladı (2 yıl) daha sonra 14 sene Ud ve Bu 14 sene içerisinde Gitar, Keman, Kanun ve çeşitli ritim enstrumanları İle ilgilendi, bir tesadüf eseri 1999 yılında Kemence ile tanıştı. Bu tanışmadan sonra kendi enstrumanını bulduğunu anladı ve diğer enstrumanlarda olduğu gibi Kemence'yi de kendi çabaları ile öğrenip geliştirdi.

Türk ve Rum tarzı Kemence stillerini karıştıran sanatçı kendi tarzını oluşturmuştur. Çocukluğundan beri el becerilerinde başarılı olan Sanatçı bu becerilerini yaptığı eşi benzeri bulunmayan Kemence Enstrumanlarında değerlendirmeye başlamıştır. Bu site aracılığı ile kendisini ve Kemence'lerini tanıtmak isteyen sanatçı bu sayede Karadeniz 'inde ismini duyurmayı amaçlamaktadır.

Ud çalmaya başladığı ilk senelerde tanıştığı enstruman yapımcısı büyük usta Cengiz SARIKUŞ 'un yanında işleme ve enstruman yapım tekniklerini Öğrendi ve Dünya çapında isim yapacağına inandığı değişik işlemelerle süslediği Kemence'lerini yapmaya başladı. Çalışmalarına İstanbul Aksarayda atölyesi bulunan Cengiz ustanın yanında devam etmektedir.

Web sayfasının adresi: www.kemencem.com
E-mail: kemenceplayer@hotmail.com
Tel:0533 220 42 07



http://imle.co.cc/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder