28 Kasım 2009 Cumartesi

Keriman Halis Ece kimdir ?, Keriman Halis Ece biyografisi, Keriman Halis Ece resimleri, Keriman Halis Ece hakkında bilgi

Keriman Halis Ece ( ....  -  .... )

1932 yılında Belçika'da yapılan Dünya Güzellik Yarışmasına 28 milletin güzelleri katılmış bu yarışmada, 'Türkiye Güzeli' Keriman Halis 'Dünya Güzellik Kraliçesi' seçildi. Bu olay genç cumhuriyet için de çok anlamlıydı. Keriman Halis, 1932'de Türkiye'de dördüncüsü düzenlenen güzellik yarışmasını kazanarak Belçika'ya gitti. O güne kadar Türkiye güzelleri derece alamamışlardı. Ama o umutları boşa çıkarmadı.

Sirkeci Garı'nda kraliçeler gibi karşılanan 'Dünya Güzellik Kraliçesi' Keriman Halis o günü şöyle anlatıyor: "En sonunda ben ve Almanya güzeli kaldık. Kırmızı bir tuvalet giymiş, yakasına da beyazkurdele takmıştım. Jüri başkanı elindeki zarfı açtı. Heyecandan bayılabilirdim. Ve bütün tiyatro salonu, 'Yaşasın Miss Turkey!' sesleriyle inledi."

Atatürk, Keriman Halis Hanım'a çektiği kutlama telgrafında kendisine kraliçe anlamına gelen 'Ece' unvanını verir; 1934'te çıkan Soyadı Kanunu ile Keriman Halis 'Ece' soyadını alır.



http://oylatt.co.cc/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder