27 Kasım 2009 Cuma

Tuğgeneral Kenan Çoygun kimdir ?, Tuğgeneral Kenan Çoygun biyografisi, Tuğgeneral Kenan Çoygun resimleri, Tuğgeneral Kenan Çoygun hakkında bilgi

Tuğgeneral Kenan  Çoygun (1924 - 2005)

Kıbrıs'ta 1962-1967 yılları arasında Bayraktarlık yapan Emekli Tuğgeneral Kenan Çoygun Ankara'da vefat etti.

1924 yılında Bursa'da doğan Kenan Çoygun, 1942 yılında Harp Okulu'ndan mezun oldu.

Çoygun, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli kademelerinde görev yaptıktan sonra 1962-1967 yılları arasında Kıbrıs'ta Bayraktarlık yaptı.

1973 yılında emekliye ayrılan Tuğgeneral Kenan Çoygun'un cenazesi 14.10.2005 günü Kocatepe Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.


KIBRIS Türkleri'nin, Rumların yeraltı örgütü EOKA tarafından katledilmeye başlamasından sonra 1962-67 yılları arasında Kıbrıs'ta Türk Mukavemet Teşkilatı Komutanlığı (Bayraktar) yaparak, büyük kahramanlıklara imza atan 'Bozkurt' lakaplı emekli Tuğgeneral Kenan Çoygun, önceki gün Ankara'da vefat etti. Çoygun dün Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. Çoygun'u son yolculuğuna ailesi, yakınları, KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Tamer Gazioğlu, Dördüncü Kolordu (Ankara) Komutan Yardımcısı Tümgeneral İsmail Hakkı Pekin ile Çoygun'un silah ve dava arkadaşları uğurladı. İzmir'de oldukları için cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve kuvvet komutanları katılamadı.

İlanın sırrı
Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Emekli Tuğgeneral Kenan Çoygun için dünkü Cumhuriyet Gazetesi'ne 'Acı Kaybımız' başlıklı bir ilan verdi. İlanda Çoygun, 'Kıbrıs'ta Türk varlığıın devam etmesi için efsane Türk Mükavemet Teşkilatı'nda BİZİM'lerin onurlu mücadelesini veren mücahit' diye tanımlandı. İlandaki 'BİZİM'lerin'in sırrını Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı ve eski mücahit Ahmet Göksan şöyle açıkladı: 'Hiç 'Ben' demedi, hep 'Biz' dedi. Gazete ilanımızdaki 'Bizim'in anlamı da budur. Ekip ruhu vardı. Her zaman ekibe saygı gösterirdi'



http://linkdirectory.xtroengine.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder