30 Kasım 2009 Pazartesi

Kraliçe Elizabeth kimdir ?, Kraliçe Elizabeth biyografisi, Kraliçe Elizabeth resimleri, Kraliçe Elizabeth hakkında bilgi

Kraliçe Elizabeth   (1900 - 2002)

İskoçyalı bir ailenin bir çocuğu olarak 4 Ağustos 1900 tarihinde dünyaya geldi. Kardeşlerinden birini I. Dünya Savaşında kaybetti. Daha sonra ailesiyle birlikte Londra'ya taşındı. 1923 yılında daha sonra Kral olacak olan Kral V. George'nin oğlu Albert ile evlendi.

Evlilik ardından genç çifte York Düşü ve York Düşesi unvanı verildi. 1926 yılında ilk çocukları doğdu. Elizabeth adını alan ilk kız çocuğunun, sonradan Britanya İmparatorluğu'nun başına geçeceğini kimse tahmin etmiyordu. 4 yıl sonra, (Prenses) Margaret-Rose dünyaya geldi.

Mutlu bir aile olarak yaşamlarını sürdürürken 1936 yılında Kral V. George'un ölümü üzerine her şey birdenbire değişti. Bu gelişme üzerine Elizabeth'in eşi Albert'ın büyük ağabeyi VIII. Edward, tahtın birinci derecede varisi durumuna geçti. Ancak bir Amerikalı'ya aşık olunca ve bu kadın da dul olduğundan Britanya İmparatorluğu tahtına geçemeyecek olması nedeniyle tahttan feragat etti. Yerine VI. George (Albert) Kral olarak tahta çıktı. Mayıs 1937'den itibaren Elizabeth de, hükümdarın eşi olarak "Kraliçe" ünvanını almış oldu.

1939 yılında patlak veren II. Dünya Savaşı boyunca, Alman bombardımanına rağmen Kraliyet Ailesi, ülkeden ayrılmayarak halkın büyük sevgisini ve saygısını kazandılar. Başbakan Winston Churchill ile birlikte, Alman saldırılarına ve savaşın güçlüklerine direnişin sembolü haline geldiler. Savaş sonrası, 1952 yılında Kral VI. George'un ölümü ile 51 yaşında dul kalan Kraliçe Elizabeth, "Ana Kraliçe" unvanını aldı ve büyük kızı Elizabeth, Britanya İmparatorluğu'nun yeni hükümdarı olarak tahta çıktı ve geçen 50 yıldır ülkenin hükümdarlığını yürütüyor.

Ana Kraliçe Elizabeth 30 Mart 2002'de hayata gözlerini yumdu.

Kaynak: NTVMSNBC


http://imle.co.cc/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder