30 Kasım 2009 Pazartesi

Kylie Minogue kimdir ?, Kylie Minogue biyografisi, Kylie Minogue resimleri, Kylie Minogue hakkında bilgi

Kylie  Minogue (1968 -  .... )

28 Mayıs 1968'de Avustralya'nın Melbourne kentinde dünyaya gelen Kylie Minogue, oyunculuk kariyerine 1979 yılında, henüz 11 yaşındayken, "Skyways" isimli bir televizyon dizisiyle başladı. Sonra sırasıyla bir çocuk programı olan "The Henderson Kids"'e oradan da ünlü dizi "Neighbours"a geçiş yapan Minogue, bu dizide kazandığı popülerlik sayesinde şarkıcılık kariyerine başladı.

İlk olarak yerel bir plak şirketi olan Mushroom Records'dan çıkan toplama albümde şarkı söyleyen genç kız; Mushroom Records'ın bir şekilde Londra'lı hit fabrikaları Stock, Aitken ve Waterman ile irtibat haline geçmeleri sonucu "I Should Be So Lucky" şarkısını söylemeye hak kazanan şanslı insan oldu. Bu şarkı, Minogue'un hem Avustralya hem de İngiltere listelerinde bir numaraya oturmasını sağladı.

Bu şarkının başarısından sonra Minogue, aynı takımla albüm çalışmalarına başladı ve albüm de beklenen başarıya ulaşınca, Minogue'un şöhret yolu tamamen açılmış oldu. Kylie Minogue, ilk üç albümü boyunca, hem şarkı sözleri hem de görüntüsü adına şirin ve masum imajını sarsacak bir şey yapmadı ve insanlar onu "iyi kalpli komşu kızı" olarak tanıyıp sevdiler. Ama 1990'lı yıllara geldiğinde Kylie Minogue, kadınlığının farkına vardı ve eğer güzelliğini kullanırsa önünde daha açılacak pek çok kapının olduğu gerçeğini kavradı.

Londra'lı dans müzik şirketi DeConstruction'dan yayınladığı birbirinden farklı ama başarılı iki albüm, Kylie'nin farklı bir yönünü ortaya çıkardı; artık o Avrupa'da çok ünlü, tatlı pop şarkıları söyleyen şeker kız gitmiş, yerine bir kadın olarak gücünün ve ne istediğinin farkında olan seksi bir diva gelmişti. Minogue'un bu değişimine neden olan en önemli faktörlerden biri de o zamanlar sevgilisi olan ünlü rock grubu INXS'in şarkıcısı Michael Hutchence olmuştu. Kylie Minogue bu "kendini arama" dönemi içinde Nick Cave'le de iki tane düet yaparak saygınlığını artırdı.

2000 yılında ünlü İngiliz grup "Pet Shop Boys" aracılığıyla Parlophone şirketine geçiş yapan Kylie Minogue, "Light Years" albümüyle Pop müzik kariyerine kaldığı yerden devam etti. Albümden çıkan single "Spinning Around" hem İngiltere hem de Avustralya'da bir numaraya çıkarak, Kylie'nin yaşlandıkça güzelleştiğini ve kalitesinin arttığını vurguladı.

Geçtiğimiz 2002 yılının başları ise Kylie'nin kariyerinde dönüm noktası olan bir olaya tanıklık etti: son albümü "Fever"ın yayınlanmasına. Bu albümden çıkan ilk single "Can't Get You Out of My Head", deyim yerindeyse listelerde tozu dumana kattı ve dünya çapında çok büyük bir hit haline geldi. Kylie, artık kariyerinin olgunluk çağını yaşıyordu ve hemen hemen herkes ona ya hayran ya da aşıktı (pop müziğin karliçesi Madonna bile bir ödül töreninde sahneye üzerinde 'Kylie' yazan bir bluzla çıkmıştı).

Tıpkı Madonna gibi Kylie Minogue da, ister şarkıları, ister klipleri, isterse özel hayatıyla olsun, her daim gündemde kalmayı bilerek popülaritesini asla düşürmedi ve güzelliği kadar zekasıyla da hayranları arasında hep bir numarada kalmayı bildi.



http://oylatt.co.cc/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder