30 Kasım 2009 Pazartesi

Kurtar Erbaş kimdir ?, Kurtar Erbaş biyografisi, Kurtar Erbaş resimleri, Kurtar Erbaş hakkında bilgi

Kurtar  Erbaş (1953 -  .... )

1953 yılında Ankara’da doğdu. Ankara’da İncesu İlkokulu ve Anafartalar Ortaokulunu bitirdikten sonra İstanbul Kabataş Erkek Lisesinden 1971 yılında mezun oldu. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Mühendisliği bölümüne girdi ve 1976 yılında mezun oldu.

İş yaşamına 1977 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığında başladı. Bakanlıktaki 3 yıllık hizmetinden sonra 1980 yılında özel sektörde işveren olarak  4 yıl çalıştı . 1984 yılında kısa dönem askerliğini tamamladı ve aynı yıl bir kamu bankasında göreve başladı .

1989 yılında kısa adı ASİAD olan Ankara Sanayici ve İşadamları Derneğinin kurucusu ve yönetim kurulu üyesi oldu. Daha sonra Ankara Kavaklıdere Lions Kulübünün Başkanlığını yapan Kurtar Erbaş, 1993 yılında merkezi Federal Almanya’da bulunan ve Genel Başkanlığını Dönemin Almanya Federal Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı olan Dr. Hans Stercken’in yürüttüğü Hür Türk Hürriyetçi Türk Alman Dostluk Cemiyetinin Ankara Şubesinin açılışını yaptı ve 4 yıl boyunca kurucu başkanlığını yürüttü. Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk çalışmalarına paralel birçok başarılı  çalaışmaları yürüttü. Bu arada 1995-1997 yıllarında da Hür Türk Cemiyetinin Almanya Federal Yönetim Kurulu üyeliği görevini de sürdürdü.

57. Hükümet döneminde Devlet Bakanlığı Danışmanlığı görevinde de bulunan K.Kurtar Erbaş iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmekte olup, evli ve 3 çocuk babasıdır.



http://linkdirectory.xtroengine.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder